Bij Van Alles 'n Bietje geopend

ALPHEN - Zaterdag 27 oktober was de feestelijke opening van 'Bij Van Alles 'n Bietje', een nieuw sociaal-maatschappelijke initiatief van Stichting de Wettering. De officiële openingshandeling werd verricht door wethouder Sander Bos, samen met de eigenaren en initiatiefnemers Jan en Erika Pijnenburg.

In het pand van de familie Story, dat voorheen een supermarkt was, is nu een lunchroom en een atelier gevestigd. Bezoekers kunnen hier van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur terecht voor een kop koffie met gebak en een eenvoudige lunch met soep van de dag. In het atelier worden diverse creatieve cadeau's gemaakt door de medewerkers, die verkocht worden in de winkel. Ook kan men er meubels van steigerhout bestellen. Op afspraak zijn diverse workshops mogelijk. In het pand hebben ook Stichting Leefbaar Alphen Gelderland en de Werkgroep Historisch Alphen aan de Maas een vaste plek gekregen. Bij Van Alles 'n Bietje is gevestigd aan de Kerkstraat in Alphen.

Opening vernieuwde foyer MFA 't Hart

EWIJK - MFA 't Hart in Ewijk bestaat op 18 september 2019 tien jaar. Vooruitlopend op dat lustrum heeft de foyer van de accommodatie een complete facelift gekregen. Kenmerkend voor de ruimte zijn de warme kleuren, moderne verlichting en een goede geluidinstallatie. Overigens is niet alleen de foyer aangepast naar hedendaagse normen, ook het personeel is in het nieuw gestoken. De (her)opening van de foyer is op zaterdag 10 november.
De feestelijkheden starten om 14.00 uur voor gasten. Om 14.45 uur verricht Henk Plaizier, wethouder van de gemeente Beuningen, de officiële openingshandeling. Aansluitend is er voor iedereen een drankje en een hapje. Iedereen is hierbij van harte welkom. Naast het officiële gedeelte van het programma, zijn er gedurende de middag nog enkele verrassingen.