Afbeelding

Aquila wint uit tegen Unitas'28

WAMEL - De streekderby Unitas'28 tegen Aquila bleef heel lang spannend, maar de thuisclub kreeg in de slotfase de rekening gepresenteerd, omdat het in de eerste helft heer en meester was, maar verzuimde de score verder op te voeren.

Vooral in het begin van de wedstrijd hadden de Dreumelnaren op deze drukbezochte streekderby weinig in te brengen en creëerde Unitas'28 meer dan een handvol doelkansen. Toch waren het de gasten die op voorsprong kwamen. Na ruim een kwartier spelen was het Mamadou Conté die Aquila op voorsprong schiet met een pegel van zo'n 20 meter, waarop Unitas'28 keeper Niels van Os geen antwoord had: 0-1.

Na ruim een half uur spelen was het de uitstekend spelende Stef Hendrikx die aangespeeld werd en na een fraaie solo met een even fraaie treffer de ploeg van trainer Frans van Deinsen op gelijke hoogte schiet: 1-1, tevens de ruststand.

In de tweede helft kwamen er kansen aan beide zijden en brak bij de thuisclub het scorend vermogen op. Het spel was in de opbouw goed, maar eenmaal binnen de 16 meter ontbrak de afwerking of waren de keepers attent. Totdat in de slotfase opnieuw Mamadou Conté de gelegenheid kreeg en voor Aquila zijn hattrick voltooide met nog twee doelpunten, waarmee hij voor een verdiende maar wel geflatteerde zege zorgde voor de Dreumelse koploper.