Veel doelpunten bij DSZ tegen SVO'68

BOVEN-LEEUWEN - DSZ lijkt de matige competitiestart definitief achter zich te hebben gelaten. De winst op SVO'68 uit Ooij was ondanks de 3 tegendoelpunten een duidelijke overwinning.

Door Marcel van Baren

Binnen een kwartier trof Roy Peters 2 keer doel. Waarvan de tweede de mooiste was, met een fraaie lob, en allebei op aangeven van Maarten van Dreumel. Na 20 minuten leek de wedstijd beslist te zijn. Bram van Baren kwam van eigen helft en na een lange rush belandde zijn afstandsschot van 30 meter tegen de lat.

Drie minuten voor de rust volgde de beloning van een sterke eerste helft voor DSZ. Laurens van Dreumel komt alleen voor de keeper en passeert hem: 3-1. In de laatste minuut volgt zelfs een vierde treffer. Daan Smits geeft een mooie pass op Lars Spanbroek die de keeper eenvoudig passeert. Zelfs hierna zijn er grote kansen op de vijfde treffer.

De tweede helft begon met een offensief van SVO. Vooral Dennis Jansen had in deze periode een belangrijke rol op het middenveld door onvermoeibaar te blijven jagen op de bal. Ondanks deze mindere fase wist DSZ zijn voorsprong verder uit te bouwen. Roy Peters kon zijn derde goal aantekenen na een combinatie met Laurens van Dreumel: 5-1. Een goal na een corner in de 25e minuut en een afstandsschot in de 27e minuut bracht de stand onverwacht terug naar 5-3.

De slotfase was duidelijk voor DSZ. Twee keer werd een doelpunt afgekeurd voor buitenspel, maar opnieuw werd in de laatste minuut gescoord. Een breedtepass van Stijn de Keijzer werd via Laurens van Dreumel binnengeschoten: 6-3.