Leones met tien man langs FC Tilburg

BENEDEN-LEEUWEN - Op sportpark Het Zijvond heeft Leones afgelopen zondag met 5-1 van FC Tilburg gewonnen. Leones wist in het eerste deel niet te imponeren. Er waren gaandeweg de eerste helft wel enkele kansen, maar het duurde nog tot vlak voor rust voor de openingstreffer viel. Marco Kooijmans werkte de bal tegen de touwen, waardoor de thuisploeg met een 1-0 voorsprong aan de thee ging. In de tweede helft moest FC Tilburg al snel met tien man verder, na een overdreven harde tackle van Tim van Broekhoven, die hiervoor rood kreeg. Leones leek niet veel later de wedstrijd naar zich toe te trekken. Stefan de Jong scoorde de 2-0, waarna FC Tilburg al snel de aansluitingstreffer maakte. Leones moest hierop hard werken om achterin de boel op orde te houden en de drie punten veilig te stellen. Stefan de Jong zorgde voor wat rust door de 3-1 en de 4-1 binnen te schieten. In de slotfase gaf Luc te Braake de wedstrijd een gouden randje door er 5-1 van te maken. Door deze overwinning stijgt Leones naar de vijfde plaats.

Geen punten voor Roda'28

DRIEL - Ondanks een hattrick van Pim Tromp heeft Roda'28 afgelopen zondag geen punten weten te pakken in de uitwedstrijd tegen RKSV Driel. Roda'28 begon sterk aan de wedstrijd en had deze in het eerste half uur volledig onder controle. Er werd zelfs twee keer gescoord, hoewel er meer doelpunten in hadden gezeten. Driel probeerde na de eerste twee doelpunten weer in de wedstrijd te komen, en in de 40e minuut scoorde het de aansluitingstreffer.

Na rust was het Driel dat op de gelijkmaker joeg. Deze viel in de 65e minuut uit een corner. Roda'28 bleef echter goed voetballen en scoorde in de 75e minuut de 2-3. Even later werd de stand wederom gelijk getrokken. Kort voor tijd zorgde RKSV Driel voor het winnende doelpunt, waardoor Roda'28 met lege handen terugkeerde naar Winssen.