Cameratoezicht bedrijven terrein

BOVEN-LEEUWEN - Tijdens de algemene enquête vanuit het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) bleek dat onder veel ondernemers een gevoel van onveiligheid bestaat. Camerabeveiliging vermindert het aantal inbraken en overlast met 85 procent, zo blijkt bijvoorbeeld bij bedrijventerrein Westerhout en Bijsterhuizen.

Bedrijvenpark Veesteeg in Boven-Leeuwen wil daarom het terrein beveiligen met camera's. In samenspraak met de politie is een plan opgesteld. De gemeente is gevraagd om een financiële bijdrage te leveren om de eenmalige kosten van het plan van 50.000 euro te kunnen bekostigen. Voorstel is om 5.000 euro toe te kennen. Door de camerabeveiliging zou het aantal inbraken, overlast en het gevoel van onveiligheid verminderen. De camera's komen op de openbare weg aan de Veesteeg te hangen, en er wordt gewerkt met kentekenregistratie. Volgens de gemeente wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van de beelden als zich een inbraak of andere overlast voordoet.

Windmolens in Beuningen

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen gaat alsnog een zienswijze sturen naar de provincie, over de aanstaande bouw van twee grote windmolens op het terrein van de voormalige elektriciteitscentrale in Nijmegen-West. In de zienswijze vraagt Beuningen aan de provincie om in de omgevingsvergunning te regelen dat stille windturbines worden toegepast. Daarnaast moeten ook geluidsreducerende maatregelen worden genomen.
Ook vraagt Beuningen aan de provincie om een stilstandsvoorziening in de vergunning op te nemen. Dat betekent dat er bijna tot geen slagschaduw op de omliggende woningen mag komen. De ontwerp-omgevingsvergunning voor Windpark De Groene Delta ligt tot 24 oktober ter inzage. De provincie geeft daarna op alle ingediende zienswijzen een formele reactie.