Vrouwen- en herenzitting naar 2019

MAAS EN WAAL - Zowel de vrouwen- als de herenzitting Maas en Waal worden verplaatst naar 2019. Beide evenementen zouden respectievelijk in oktober en november plaatsvinden bij Active Partyworld in Druten. Ondanks de inspanning van vele sponsoren en de organisatie is er maar een minimaal aantal entreekaarten verkocht, waardoor de evenementen in 2018 geen doorgang kunnen vinden. De evenementen schuiven nu door naar 2019 en de organisatie zal weer in handen zijn van Jos van Wamel en Stan van den Dobbelsteen. Na de evaluatie van eerdere, succesvolle edities wordt op dit moment gewerkt aan verfraaiing en verbetering van het concept. Er wordt reeds gesproken met de nieuwe 'Jessica' en ook heeft de organisatie al potentiële locaties op het oog. Meer informatie volgt binnenkort.

Geld voor stageplekken Toverbaltheater

WEST MAAS EN WAAL – De gemeente West Maas en Waal draagt tot augustus 2019 bij aan de kosten voor leer- en werkervaringsplaatsen bij het Toverbaltheater in Beneden-Leeuwen. Uit de evaluatie met Werkzaak en het Toverbaltheater blijkt dat dit een waardevolle aanvulling is bij het re-integreren van statushouders.
De nieuwe Nederlanders maken op deze manier kennis met de Nederlandse cultuur, samenleving, taal en omgangsvormen. Men kan bij het Toverbaltheater op een breed terrein werkervaring opdoen, zoals in de keuken, bij de decorbouw, theatertechnieken et cetera.