Een eerdere editie van de griezeltocht in De Tuinen van Appeltern.
Een eerdere editie van de griezeltocht in De Tuinen van Appeltern. Foto: Huub Remmen

Het beste van tien jaar griezelen in De Tuinen

APPELTERN - De Tuinen van Appeltern zijn al jaren het decor voor een griezelig avontuur rond Halloween. Ook dit jaar wordt het weer griezelen, schrikken en gillen. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 november stelt het tuinenpark de poorten open voor spoken, heksen en andere wezens. Bezoekers zijn welkom om zich de stuipen op het lijf te laten jagen.

Van nature is het tuinenpark in het donker al zo spannend, dat er niet veel hoeft te gebeuren om het heel eng te maken. De doorkijkjes, diepe vijvers en talloze haagjes maken de griezeltocht al geslaagd. Als dan ook nog onverwacht spoken, heksen, dracula's en duivels tevoorschijn komen, is het avontuur compleet.

De komende editie van de Halloween Griezeltocht draagt als motto 'Best of 10 years'. Het moge duidelijk zijn dat de spannendste onderdelen van de afgelopen jaren de revue passeren. De Tuinen van Appeltern werken hiervoor samen met De Megense Comedie, een amateur toneelgezelschap uit het naburige dorpje Megen. Zij brengt een leger van vrijwilligers op de been die samen met bijna alle Appeltern medewerkers 'de klus' klaren. Iedereen doet mee en speelt de rol van z'n leven. De Megense Comedie bedenkt elk jaar een nieuw thema dat langs de route in allerlei taferelen te herkennen is.

De griezeltochten zijn op vrijdag 2 en zaterdag 3 november. Vanaf 17.45 uur start elke vijf minuten een tocht. Deelname is geschikt voor kinderen van acht jaar en ouder. Kinderen tot en met twaalf jaar lopen onder begeleiding van een volwassene. Kaartjes kosten 10,50 euro per persoon, ongeacht welke leeftijd, en kunnen online besteld worden via appeltern.nl. Kaartverkoop aan de deur kan vanaf 17.15 uur, mits er nog plekken beschikbaar zijn