Afbeelding
Foto: vrgz

Inloopspreekuur glasvezel Hernen

HERNEN - Vrijdag 12 oktober organiseren de leefbaarheidsgroepen van Bergharen, Hernen en Leur een inloopspreekuur over de glasvezelaansluitingen in het buitengebied. Het spreekuur wordt van 16.00 tot 18.00 uur gehouden in De Mijlpaal in Hernen. Bezoekers kunnen hier terecht met vragen over de aansluitmogelijkheden, providers en de kosten.

Afvalcoaches

WEST MAAS EN WAAL – Er ligt een plan bij de gemeente om het team van dorpsconciërges en de onderhoudsbrigade uit te breiden met afvalcoaches. Deze uitbreiding lijkt nodig om te controleren of iedereen zijn afval wel netjes scheidt. Op 18 oktober hakt het algemeen bestuur van de AVRI een knoop door over de ophaaltarieven van het restafval in West Maas en Waal. Dit is (beknopt) het voorstel: jaarlijks basistarief: 169 euro en voor een 30 liter zak restafval wordt 1 euro gevraagd. Uitgangspunt blijft om de afvalstoffenheffing ten opzichte van 2018 gemiddeld 5 euro te laten stijgen naar een gemiddelde afvalstoffenheffing van 204 euro. Dit is onder het landelijk gemiddelde van 220 euro, zegt wethouder De Vree. Andere vergelijking: in Druten bedraagt het basistarief 153 euro en wordt per zak restafval van 60 kilo 75 cent betaald.

Zoutkist voor Beuningnaren

BEUNINGEN - Inwoners van Beuningen kunnen bij de gemeente het verzoek indienen voor het plaatsen van een zoutkist in hun buurt voor het nieuwe strooiseizoen van 1 november tot 1 april volgend jaar. Dat zegt het college van B&W in het nieuwe strooischema tegen gladheid voor de komende winter. De gemeente plaatst op strategische plekken altijd zoutkisten, zodat de burgers bij gladheid zelf zout en pekel kunnen strooien. Bij langdurige en hevige sneeuwval moeten de trottoirs worden schoongeveegd, zo stelt de gemeente. Zij gaat er vanuit dat vrijwilligers dat gaan doen om zo minder valide burgers te helpen.