Leden van Durvuttis tijdens een repetitie.
Leden van Durvuttis tijdens een repetitie. Foto: Antoon Hol

Durvuttis brengt absurd stuk 'De bittere pil'

DREUMEL - Toneelvereniging Durvuttis uit Dreumel staat op 26 en 27 oktober en 2 en 3 november op de planken met het absurde toneelstuk 'De bittere pil'. Het stuk is geschreven door Maas en Waler Antoon Hol, bekend als schrijver van onder andere de streekmusicals De Zoone vaen Toone, Klaore Aerremoei, Vur Spek en Spruite en Kaol Onder.

Door Brigit Rademakers

In het stuk draait het allemaal om de huisartsenpraktijk van Edward Bovenhaar, die noodgedwongen zijn wonderbaarlijke patiënten in de woonkeuken moet ontvangen. Om aan zijn geldzorgen te ontsnappen bedenkt Edward samen met apotheker Bruis de meest snode plannen om aan geld te komen: sjoemelen met pillen en het brouwen van een liefdesdrankje zijn daar een paar voorbeelden van. Maar niets gaat zoals het moet en niets is wat het lijkt, daar zorgen zijn patiënten, zijn bemoeizuchtige huishoudster en zijn wereldvreemde tante Ans uit het verre Australië wel voor.

Klassiek blijspel

Alle ingrediënten van een klassiek blijspel zijn in dit stuk verweven. De kolderieke situaties, spitsvondige dialogen, verrassende woordspelingen en absurde typetjes staan garant voor een aanslag op de lachspieren. Onder regie van Wilma Peters treden de spelers regelmatig uit hun comfortzone en kruipen vol overtuiging in de huid van de diverse, doldwaze personages.
Kaartjes reserveren kan via info@durvuttis.nl of tel. 06-48 57 82 88. Op zaterdag 13 oktober is er van 12.00 tot 14.00 uur een Early Bird-verkoop in Zaal 't Centrum. Kaartjes kosten dan 9 euro. Daarna zijn kaartjes voor 10 euro te koop bij Bloembinderij Creatief.