Bijeenkomst reizen met OV

DRUTEN - Binnen het reizen met het openbaar vervoer is er de laatste jaren het één en ander veranderd. Tegenwoordig heeft men vaak een OV-chipkaart nodig of moet men een kaartje kopen bij de kaartenautomaat. Voor senioren is het soms lastig om hier mee om te gaan. Om deze doelgroep te informeren houdt de gemeente Druten een informatiebijeenkomst. OV-ambassadeurs praten senioren dan bij over reizen met de bus of trein met de OV-chipkaart. De bijeenkomst is op maandag 8 oktober om 14.00 uur in D'n Bogerd in Druten. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Rikconcours bij KBO Deest

DEEST - In dorpshuis 't Trefpunt staat vrijdagavond 5 oktober het halfjaarlijkse rikken op het programma. De avond begint om 19.30 uur (zaal open om 18.30 uur). Inschrijfgeld bedraagt 5 euro p.p. inclusief kopje koffie/thee. Inlichtingen en opgeven via tel. 0487-51 93 12.

Oecumenische
activiteit

DRUTEN - In het parochiecentrum in Druten wordt 4 oktober een beeldverslag van het boek 'I'll push you' vertoond. Het verhaal van de pelgrimage naar Santiago de Compostella is een ode aan het leven en de vriendschap. Na afloop is er gelegenheid tot napraten. Belangstellenden zijn welkom vanaf 19.15 uur.

Snuffelmarkt Afferden

AFFERDEN - Muziekvereniging Eendracht houdt zondag 7 oktober weer een snuffelmarkt in het Kulturhus in Afferden. Er worden diverse goederen verkocht, met als doel de clubkas van de vereniging te spekken. De markt duurt van 10.00 tot 13.00 uur, de entree is 2 euro. Meer info: www.eendrachtafferden.nl.

Dorpsplatform
Dreumel

DREUMEL - Dorpsplatform Dreumel houdt op 10 oktober een bijeenkomst over de toekomst van het dorp. Deze avond worden de resultaten van de enquête gepresenteerd, evenals een eerste versie van het dorpspaspoort Dreumel. De bijeenkomst vindt plaats in D'n Hoender, aanvang 20.00 uur.

Repaircafé

BERGHAREN - In De Zandloper in Bergharen is woensdag 10 oktober van 9.30 tot 12.00 uur het Repaircafé. Mensen zijn welkom om apparaten en/of kleding te laten repareren. Er is deskundigheid op het gebied van kleding, huishoudelijke artikelen, elektrische apparaten en computers.