Leergeld vult Kindpakket aan

BEUNINGEN - Gezinnen die gebruik maken van het Kindpakket Beuningen kunnen sinds 1 oktober ook weer terecht bij Stichting Leergeld. De afgelopen maanden bekeken de gemeente en Leergeld hoe de stichting het Kindpakket kon aanvullen. Die afspraken zijn nu gemaakt. Aanvragen en het boeken van een aanbieding blijven via de website van het Kindpakket lopen. Mensen met een extra of niet-standaard vraag, kunnen een afspraak maken met een medewerker van Stichting Leergeld.
Vorige week werd bekend dat AMCNexxt, dat voor de gemeente Beuningen het Kindpakket uitvoert, failliet is. De partij blijft dat werk voorlopig nog wel doen. Als er voor aanvragers en aanbieders iets verandert laat de gemeente dit weten.

Motiemarkt

BEUNINGEN – In het gemeentehuis in Beuningen werd vorige week de 'Motiemarkt' gehouden. De markt stelde burgers in staat om ideeën voor de gemeente te delen met raadsleden. Er zijn twee ideeën die dinsdag 6 november in de gemeenteraad worden ingediend. Dit betreft het organiseren van een Roze Dag in Beuningen en de aanleg van een beweegplek in de uiterwaarden bij het Dijkmagazijn.