Alex Roeka.
Alex Roeka. Foto: Jens van der Velde

Alex Roeka met mooiste nummers in Agora

DRUTEN - De Nederlandse singer-songwriter Alex Roeka staat op zaterdag 13 oktober in het Agora Theater in Druten. In zijn succesvolle programma 'En Toen Ineens' brengt hij zijn beste nummers uit de afgelopen 25 jaar ten gehore; een glorieuze samenvatting van een veelbewogen, gedreven en eigenzinnig zangersleven.

Ondanks zijn rijke carrière met honderden voorstellingen, diverse prijzen en een stoet aan juichende recensies, is Roeka nog altijd niet bekend bij het grote publiek. 'Dat hoeft ook niet', zegt de zanger eind 2017 in een interview met het NRC. 'Ik heb altijd liedjes geschreven die ik zelf wilde horen. Donker en schurend.' Toch vindt directeur van het Agora Theater Lenie Ratelband het jammer dat Roeka niet de aandacht krijgt die hij verdient. 'Het is een artiest die je, als je van muziek houdt, gezien moet hebben', meent ze.

Ook Huub van der Lubbe, frontman van De Dijk, heeft de van oorsprong Ravensteinse zanger hoog zitten. 'In het tv-programma De Wereld Draait Door vertelde Van der Lubbe de singer-songwriter in de top van de Nederlandse muziekscène te plaatsen. Dat zegt genoeg', aldus Ratelband.
'En Toen Ineens' laat de complete Alex Roeka zien, van verstild tot uitbundig, van gevoelig tot rauw, van absurd en duister tot glashelder en herkenbaar. De theatervoorstelling omvat de mooiste nummers uit zijn 25-jarige muziekcarrière. 'Voor mensen die nog niet bekend zijn met zijn muziek betekent dat een mooie kennismaking', aldus de Drutense theaterdirecteur.

Kaartjes

Alex Roeka staat op zaterdag 13 oktober met zijn programma 'En Toen Ineens' in het Agora Theater. Aanvang 20.30 uur. Kaartjes voor de voorstelling kosten 18,50 en reserveren kan via www.agoratheater.nl.