Wamelse Kinderbeurs

WAMEL - De achtste editie van de Wamelse Kinderbeurs vindt plaats op zondag 7 oktober. In het VTC in Wamel bieden rond de 60 tafelhouders tweedehands kleding, speelgoed, wandelwagens, maxi cosi's, fietsjes en dergelijke aan. Er zijn ook tafels met nieuwe kleding en speelgoed. Clown Joris is aanwezig om voor de kinderen gratis een balloncreatie te maken. De beurs duurt van 10.00 tot 12.30 uur en de entree is gratis. Er is voldoende parkeergelegenheid rondom het VTC.

Jongvogeldag in Druten

DRUTEN - Vogelverenigingen 'Onze Vogels' uit Druten en 'De Goudvink' uit Wijchen houden zondag 7 oktober een jongvogeldag. Op deze dag worden de jonge vogels uit 2018 besproken door keurmeesters van de vogelbond. De dag vindt plaats in het Bondsgebouw aan de Kattenburg in Druten en begint om 10.00 uur. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom. Neem voor meer informatie contact op via mail: vvonzevogels@gmail.com of met secretaris Willie Cornelissen, via tel. 06-10 40 90 99.

Kaboutertuintjes maken bij Dijkmagazijn

BEUNINGEN - Bij Het Dijkmagazijn in Beuningen kunnen kinderen tussen de vier en zeven jaar woensdag 3 oktober deelnemen aan de activiteit 'Kaboutertuintjes maken'. Jonge kinderen weten precies hoe kabouters het liefste wonen. Meestal is dat een plaatsje waar veel natuur is, waar de kabouter lekker kan werken en luieren. De spullen voor je tuintje verzamel je vooraf in de natuur, om vervolgens het kistje in te richten voor de kabouters. De kinderactiviteit duurt van 14.00 tot 15.30 uur. Deelname bedraagt 3,50 euro inclusief materiaal en drankje. Meer informatie en reserveren via www.dijkmagazijnbeuningen.nl. Zie ook www.facebook.com/dijkmagazijn.