Leones eindigt bovenaan in bekerpoule

BENEDEN-LEEUWEN - Met twee overwinningen en één gelijkspel is Leones bovenaan geëindigd in het bekertoernooi. Afgelopen zaterdag stond een thuiswedstrijd tegen GJS uit Gorinchem op het programma.

Door Brent van Erp

De ploeg uit Gorinchem had evenals Leones de eerdere wedstrijden gewonnen, waardoor deze ontmoeting bepalend was voor de winst in de poule. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, al was het Leones dat in het begin het meeste balbezit had. Toch duurde het tot de tweede helft voor er gescoord werd. Na vijf minuten was er een flinke kans voor de thuisploeg, maar het schot van spits Stefan de Jong ging over het doel heen. Even later werd een kopbal van Luc ten Hoeve op de lijn nog weggeschoten door een verdediger van GJS. Na ruim zeventig minuten spelen waren het de gasten die de score openden, en leek Leones genoegen te moeten nemen met de tweede plaats in de poule. Echter, vijf minuten voor tijd was het Milo Prins die, na een goede actie van Dylan van der Ven, intikte. Eindstand 1-1, en een eerste plek in de bekerpoule.

Competitie

Komend weekend keert Leones na jaren van afwezigheid terug in de eerste klasse. Juliana uit Malden komt op bezoek in Beneden-Leeuwen. De wedstrijd begint om 14.00 uur.