Afbeelding
Foto: kunstwerk van Gemma Cornelissen, fotograaf Marie-Jose Mol

Fietsend langs Kunstroute Beuningen

BEUNINGEN - Vierentwintig kunstenaars uit de gemeente Beuningen hebben zich dit jaar aangemeld voor de Kunstroute, georganiseerd door Stichting Perspectief. In het weekend van 22 en 23 september stellen zij hun atelier of huis open voor belangstellenden. Er is een diversiteit aan kunstvormen te zien; Schilderijen, objecten en sieraden, fotografie, keramiek, sculpturen, beelden van brons, steen of hout, tekeningen, vrij werk en etsen. De deelnemende locaties zijn samengebracht in een (fiets)route door de gemeente Beuningen. Bij een aantal locaties is er als aanvulling livemuziek of zijn er korte optredens.

Kunst in cultuurkerk

WINSSEN - Het Cultuurkerkje Winssen opent op zondag 23 september de deuren voor bezoekers. Tijdens de Kunstroute Beuningen is iedereen van harte welkom om tussen 12.00 en 17.00 uur kennis te maken met kunst en cultuur in het kerkje.
Het programma is gevarieerd. Aan de muren van het kerkje hangen schilderijen van kunstenares Antoinette Schepens, en tussen 12.00 en 14.00 uur zijn er de muzikale klanken van Quattro: een kwartet van zangers die overwegend klassieke muziek ten gehore brengen.

Oude films

De tweede helft van de middag wordt gevuld met vertoningen van oude films uit en over Winssen. Ton Overdijk en Marcel Spiertz laten met filmbeelden zien hoe Winssen er in de jaren '50 en '80 uit zag. Ook hebben ze filmmateriaal van meer recente data bij zich. De filmvoorstellingen zijn te zien tussen 15.00 en 17.00 uur.