Foto: Marco Lemmers
Foto: Marco Lemmers Foto: Marco Lemmers

Zorgwinkel bij KlusWijs

Willy van Gruijthuisen-Teunissen straalt van enthousiasme en trots wanneer ze vertelt over de talloze hulpmiddelen die je kunt kopen of huren in de Zorgwinkel in hun bedrijf KlusWijs in Beneden-Leeuwen.

Door Piet Zeeuwen

In de winkel kijk je je ogen uit. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het bij de Zorgwinkel kopen of huren. Willy: 'Je kunt hier terecht voor bijvoorbeeld rollators, aangepast bestek, persoonlijk alarm, douchestoelen, urinaals en tuitbekers, maar ook voor even effectieve als vindingrijke zaken als grote dobbelstenen en grote speelkaarten… Te veel dingen om op te noemen, maar samen te vatten als: hulpmiddelen die het leven makkelijker en aangenamer maken.'

Willy, partner van Alex van Gruijthuijsen, werkt parttime in het drieledig bedrijf (Alexbouwmarkt, KlusWijs, en Gbm. Sanitairstudio, red.). Ze werkte jarenlang in de zorg. Het werk als verpleegkundige was op een gegeven moment niet meer te combineren met het parttime-werk in de zaak van haar man, waar ze zich voornamelijk bezighoudt met administratief werk en personeelszaken. Haar 'zorg'-verleden verklaart haar enthousiasme over de Zorgwinkel in hun bedrijf.

In Beneden-Leeuwen was tot 2016 Zorgwinkel Senang gevestigd. Toen die moest sluiten nam Van Gruijthuijsen het hele assortiment over. De bouwmarkt verkocht al toiletverhogers, handgrepen, beugels en dergelijke, maar merkte toen Senang haar deuren sloot dat er meer behoefte en vraag was naar hulpmiddelen. Willy: 'Dat was voor ons een reden om het assortiment flink uit te breiden, om mensen, en dan met name ouderen, in de regio van dienst te kunnen zijn. Maar laten we eerlijk zijn, de meeste mensen associëren het kopen of huren van zorghulpmiddelen niet met een klusmarkt. Daar hebben we keihard en serieus aan gewerkt. Onze Zorgwinkel wordt in het Land van Maas en Waal steeds bekender. Ik denk zeker vanwege het grote assortiment en omdat we ons best doen uitermate klantvriendelijk te werk te gaan: we luisteren goed en geduldig naar het probleem van de klant en bespreken dan samen de eventuele oplossing(en). Indien gewenst kan er een afspraak gemaakt worden voor persoonlijk advies met betrekking tot mogelijkheden in specifieke situaties en bij speciale zorgvragen.'

Overheidsinstanties promoten en stimuleren het langer zelfstandig wonen enorm. En dat vinden de meeste senioren prima. Zelfstandig wonen in de eigen, vertrouwde en veilige omgeving is favoriet. In de zogenoemde participatiemaatschappij moet met hulp van familie, buren en vrienden veel mogelijk zijn, wordt geredeneerd. Maar daarbij zijn technische hulpmiddelen wel steeds noodzakelijker. En dan kun je bij KlusWijs en de daar ingerichte Zorgwinkel prima terecht.

KlusWijs is ook dealer van Able2, dé Europese maker van revalidatie- en zorghulpmiddelen. Able2 levert een totaalassortiment. Niet alleen voor senioren, want ook jongere mensen krijgen steeds meer (chronische) aandoeningen en/of beperkingen. KlusWijs heeft hulpmiddelen voor jong en oud, met of zonder beperking. Het zijn hulpmiddelen die het leven aangenamer en makkelijker maken. En let wel: voor het doen van (kleine) aanpassingen in en om de woning hoef je niet te wachten tot je (te) hulpbehoevend bent. Als extra service kan het bevestigen van hulpmiddelen eventueel door de monteur van KlusWijs uitgevoerd worden.

Bij KlusWijs is een gratis catalogus af te halen, met daarin alle informatie over het assortiment hulpmiddelen, zorgartikelen en prijzen.