Jubileumconcert Muzimare

BEUNINGEN - Dit jaar bestaat Kamerkoor Muzimare 25 jaar. Dat wordt het hele jaar gevierd met een serie concerten passend bij het koor, in ieder seizoen van het jaar. In het kader van de herfst, is er op zaterdag 22 september om 20.00 uur in de Protestantse Kerk in grave en op zondag 23 september om 15.00 uur in de Corneliuskerk in Beuningen een jubileumconcert.

Het koor weet zich tijdens deze concerten wederom extra feestelijk begeleid door Diana Pivak op piano, Janouk Heidema op cello en Thomas Ruffmann op viool. Het geheel staat onder leiding van Sophia Brink.

Concerten met een verhaal

In haar 25 jarig bestaan is Kamerkoor Muzimare uitgegroeid tot een in alle opzichten mooi uitgebalanceerd koor van 25 geoefende amateurzangers. Het omvangrijke repertoire omvat zowel profane als religieuze muziek uit uiteenlopende stijlperiodes en landen die vaak op verrassende wijze met elkaar gecombineerd wordt. Mede dankzij grote inzet van de zangers kan steeds meer aandacht worden besteed aan de muziek en tekst achter de noten. Zo heeft het koor door de jaren heen een bijzondere en intense uitvoeringswijze weten te bereiken, waarmee het een nog steeds groeiend publiek op steeds meer plekken iedere keer weer aangenaam verrast. Een concert van Kamerkoor Muzimare neemt de luisteraar immers mee op reis en Muzimare staat garant voor een 'concert met een verhaal'.

De entree voor het concert en het tekstboekje zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.