Afbeelding
Foto: Watersportcentrum Heerewaarden

Verlichte botenparade tijdens Maas in Vlammen Heerewaarden

HEEREWAARDEN - Het lokaal beroemde evenement 'Maas in Vlammen' is terug van weggeweest. Op zaterdag 8 september voert de verlichte botenparade sinds drie jaar weer door de jachthaven van Camping Heerewaarden.

Maas in Vlammen is een verlichte botenparade op de Maas. Het evenement is ontstaan in de jaren '70 en werd destijds georganiseerd door de toen nog bestaande carnavalsvereniging in Heerewaarden. Onder de naam 'gondelvaart' werd een rondvaart met versierde vlootjes over de Maas gehouden. Anno 2018 besloot de nieuwe generatie van de familie Broekmeulen om Maas in Vlammen wederom te organiseren.
Vanaf 16.00 uur zijn er bij het hoofdgebouw op camping Heerewaarden allerlei activiteiten voor kinderen en worden diverse lekkernijen gemaakt. De verlichte botenparade start rond 20.30 uur. Naderhand is er muziek van een dj en de Woodstock Tribute band.
De Woodstock-Tribute band staat garant voor een wervelende show. Alle muziek uit de Woodstock film passeert de revue; nummers van Country Joe Mac Donald, Melanie, Ten Years After, Janis Joplin, Jefferson Airplane, The Who, Tim Hardin, Santana, Crosby-Stills-Nash & Young, Jimi Hendrix, Joe Cocker en vele anderen.