Een eerdere editie van de Kerkentocht.
Een eerdere editie van de Kerkentocht. Foto: Henk van Coolwijk

Tocht langs West Maas en Waalse kerken

WEST MAAS EN WAAL - Op zondag 9 september wordt de Kerkentocht West Maas en Waal gehouden. Wie houdt van fietsen, natuur en cultuur kan die dag zijn hart ophalen met een tocht langs de acht kerken van de Sint-Christoffelparochie.

Er kan gestart worden bij elk van de acht kerken. Hier ligt voor belangstellenden een stempelkaart klaar. Bij elke kerk, die wordt aangedaan, ontvangen de deelnemers een stempeltje. Wie alle acht de kerken bezocht heeft, ontvangt een leuke herinnering.

Maas en Waalse natuur

Wie alle acht de kerken met de fiets bezoekt, legt in totaal ongeveer 45 kilometer af. Naast de bijzondere kerkarchitectuur genieten deelnemers onderweg ook van de prachtige Maas en Waalse natuur. De route is overigens ook in te korten en kan eveneens met de auto worden afgelegd. 'Vorig jaar deed er zelfs een hardloper mee', laat de organisatie weten.

Gratis deelname

Vooraf inschrijven is niet nodig en deelname aan de activiteit is gratis. De kerken zijn op 9 september open tussen 12.30 en 17.30 uur. In elke kerk kan men iets drinken, rondkijken en een kaarsje opsteken.

Deelnemende kerken

De deelnemende kerken op zondag 9 september zijn:
Sint-Barbara, Rooysestraat 63 in Dreumel, Sint-Victor, Sint-Victorstraat 1 in Wamel, Heilige Alphonsus de Liguori, Zandstraat 77 in Beneden-Leeuwen, Sint Willibrordus, Pastoor Schoenmakerstraat 2 in Boven-Leeuwen, Heilige Donatus, Kerkstraat 8 in Altforst, Sint-Servatius, Maasdijk 26 in Appeltern, Heilige Lambertus, Raadhuisdijk 44 in Maasbommel en de gelijknamige Heilige Lambertus aan de Kerkstraat 5 in Alphen.