Chris en Marja Kolvenbach.
Chris en Marja Kolvenbach. Foto: John van Gelder

De Rijk Kantoorshop bestaat 50 jaar

BENEDEN-LEEUWEN - De Rijk Kantoorshop viert haar gouden bedrijfsjubileum. Mede dankzij constante innovatie, inspelen op de markt, klantgericht maatwerk, snelle service en vakbekwaamheid is de onderneming in 50 jaar tijd uitgegroeid van een kleine dorpsdrukkerij aan de Van Heemstraweg tot een allround supplier op het gebied van kantoor- en schoolartikelen. Op donderdag 6 en vrijdag 7 september zijn er ter gelegenheid van het jubileum diverse activiteiten.

Door Rex Broekman


De Rijk Kantoorshop bestaat uit drie pilaren: de op particulieren gerichte kantoor- en schoolschop, De Rijk Business2Business en de online webshop, die inmiddels alle uithoeken van Nederland weet te bereiken. Eigenaar Chris Kolvenbach onderstreept dat de markt in de afgelopen vijftig jaar enorm is veranderd. 'Mijn schoonvader Herman begon in die tijd, mede door de vraag van de klant, nieuwe producten aan te bieden. Denk aan typemachines en bureaus, maar ook stencil- en kopieermachines. De drukwereld is inmiddels volledig gedigitaliseerd, waardoor we veel sneller kunnen leveren. Naast printen bieden we ook het inbinden en plotten van bouwtekeningen aan.' Het moge duidelijk zijn: klantgerichtheid staat bij de Leeuwense kantoorshop hoog in het vaandel. 'We waren niet voor niks de eerste winkel in Nederland die een boekenkaftmachine had. Dit jaar hebben we zo'n 4000 boeken gekaft', zegt hij trots. In 2017 haalde het bedrijf bovendien de tweede plaats bij de Nederlandse verkiezing van beste kantoorhandel van Nederland, en lachend vertelt Chris dat ze dit jaar voor de hoofdprijs gaan.
Vanwege het jubileum van De Rijk V.O.F. staan er diverse activiteiten op het programma. 'Op 6 september starten we om 15.00 uur met een expobeurs in de grote tent op het Dorpsplein, waar klanten een gratis goodiebag kunnen vullen met allerlei artikelen.' Een andere, jaarlijks terugkerende, activiteit is het wedstrijdje Pritt-werpen, waarbij de winnaar met 100 euro naar huis gaat. Ook hebben Chris en zijn vrouw Marja een schrijfwedstrijd georganiseerd voor basisscholen in Maas en Waal en omstreken. 'Een deskundige jury, met onder meer burgemeester Vincent van Neerbos en een specialiste in handletteren, zal bepalen wie het mooist schrijft en daarmee een schrijfwarenpakket ter waarde van 1.000 euro voor zijn of haar school wint.'
De lokale betrokkenheid wordt tijdens de festiviteiten niet uit het oog verloren. In het kader van het jubileum ondersteunt het bedrijf de kinderboerderij in Wamel met een financiƫle donatie. Het complete activiteitenprogramma is te vinden op derijkkantoorshop.nl.