Beheerdersechtpaar Ellen Thomassen en Lorenzo Derks.
Beheerdersechtpaar Ellen Thomassen en Lorenzo Derks. Foto: Ger Loeffen

Trefpunt klaar voor de toekomst

DEEST - Dorpshuis 't Trefpunt in Deest is klaar voor de toekomst, en voor de (her)opening op zaterdag 1 september. Bijna althans. Tientallen vrijwilligers leggen deze week de laatste hand aan allerhande klusjes in 'hun' accommodatie. Dit alles onder de bezielende leiding van Ellen Thomassen en Lorenzo Derks, die sinds november het beheersechtpaar vormen.


Jaren geleden werden de eerste plannen voor het ontmoetingscentrum gesmeed. Er kwam geen nieuw dorpshuis, maar het stichtingsbestuur mocht wel een flink geldbedrag tegemoet zien voor de revitalisatie van het gebouw. 'Door allerlei omstandigheden is het einde van die jarenlange renovatie nu bijna in zicht.'
Aan het woord Ellen Thomassen, die gepassioneerd vertelt over 't Trefpunt, waar zij sinds november vorig jaar met haar man Lorenzo de scepter zwaait. Het echtpaar is blij met de exploitatie-overname en het dorp is blij met hen. Dat blijkt wel uit de vele vrijwilligers, die zich samen met de twee inspannen voor het gemeenschapshuis.

Bloeiend middelpunt

Beheerders en vrijwilligers hebben één doel voor ogen: van 't Trefpunt weer hét bloeiende middelpunt van het dorp te maken. 'We zijn er dan ook hartstikke trots op dat dit jaar voor het eerst het programma van Feestweek Deest in het dorpshuis is gehouden, in plaats van in een tent op de parkeerplaats', vertelt Thomassen enthousiast. 'We hopen in de nabije toekomst meer van dit soort initiatieven aan te kunnen trekken, zoals het carnavalsfeest.'

Tjill-honk

Het vernieuwde dorpshuis kan met recht als 'huiskamer van Deest' beschouwd worden. Aan alle doelgroepen uit het dorp is gedacht. Niet alleen aan de ouderen, die sinds jaar en dag van de locatie gebruikmaken, ook aan de jongeren, die per 7 september aanstaande een heus 'Tjill-honk' krijgen in de accommodatie.

Nieuwe sportvloer

Dankzij een gift is naast ontspanning, ook sport weer mogelijk in 't Trefpunt. 'Een inwoner van de gemeente Druten heeft geld ter beschikking gesteld voor een nieuwe sportvloer en de opknap van het sanitair. Afgelopen week heeft de basisschool voor het eerst weer gymles gekregen in de sporthal, nadat deze een aantal jaren dienstdeed als noodsupermarkt. Het is prachtig dat ook deze faciliteit voor het dorp behouden kon blijven', besluit Thomassen.

Op zaterdag 1 september verzorgt wethouder Michel Lepoutre om 13.00 uur de officiële (her)opening. Van 15.00 tot 18.00 uur houdt 't Trefpunt 'open huis', voor eenieder die de vernieuwde accommodatie wil komen bewonderen.