Het dijkenlandschap is gewild bij skeeleraars.
Het dijkenlandschap is gewild bij skeeleraars. Foto: Reinier Jansen

Inschrijven Dijkensport.nl nog mogelijk tot 31 augustus

BENEDEN-LEEUWEN - In het eerste weekend van september vindt de negentiende editie van Dijkensport.nl plaats. Als vanouds staan er weer veel sportieve activiteiten voor wandelaars, fietsers, hardlopers, skeeleraars en wielrenners op het programma. Inschrijven is nog mogelijk.


De ruim 5.000 deelnemers starten en finishen dit jaar voor het eerst allemaal bij de Wiel in Beneden-Leeuwen. Uiteraard krijgen ze allen veel van de Waaldijk en de prachtige uiterwaarden te zien. Daar ervaren en beleven zij letterlijk de slogan van DijkenSport.nl: Sportief Genieten dankzij de Dijken.

MTB Tijdrit

De organisatie heeft ook dit jaar weer enkele vernieuwingen en veranderingen doorgevoerd. Zo is er op zaterdag 1 september de Rabo Mountainbike Tijdrit voor de jeugd, georganiseerd in samenwerking met de jeugdcommissie van RTV De Leeuwen. Op de zaterdag zijn ook het Bourgondisch Fruitwandelen en Fruitfietsen.

Hardlooponderdelen

Op zondag 2 september voert de Uit®waarde TrailRun van 10 kilometer door de uiterwaarden van de Waal. Voor de hardlopers staan er diverse onderdelen op het programma: de bedrijvenloop van 10 kilometer, de welbekende 5 en 10 kilometer en de halve marathon. De jeugdlopen zijn weer terug op de zondagochtend.

Skeeleren over Dijken

De skeelertocht op zondag is een vrije tocht van 42 kilometer. Er kan gestart worden tussen 9.00 en 9.15 uur. Op twee punten worden verzorgingsposten ingericht. Op verschillende plekken op de route is muzikaal entertainment.

Rabo Ploegentijdrit

Tijdens de Rabo Ploegentijdrit, die middag, rijden maximaal 75 ploegen van vier wielrenners zes rondes van 6 kilometer. Tweeënhalve kilometer daarvan voert over de Waalbandijk. De start is om 13.00 uur. Om de ploegen goed te kunnen volgen, wordt er een groot LED-scherm geplaatst, waarop de tussenstanden van de teams te zien zijn.

Inschrijven

Inschrijven voor de hardloop- en wieleronderdelen kan nog tot en met vrijdag 31 augustus. Skeeleraars kunnen ook op 2 september ter plekke inschrijven. Meer informatie en inschrijven: www.dijkensport.nl.