Deze jonge lopers zijn er klaar voor.
Deze jonge lopers zijn er klaar voor. Foto: Charlot Picavet

Organisatie SamenLoop voor Hoop introduceert loop voor kinderen

BENEDEN-LEEUWEN - Het startschot voor de SamenLoop voor Hoop in Beneden-Leeuwen nadert met rasse schreden. Het evenement wordt gehouden in weekend van 15 en 16 september, en heeft als doel geld bijeen te brengen voor KWF Kankerbestrijding. Met een speciale KinderLoop hoopt de organisatie ook op deelnemers tot circa twaalf jaar.

Met de KinderLoop probeert de organisatie de ziekte kanker ook voor deze jongste doelgroep bespreekbaar te maken. Daarnaast streeft ze ernaar om ook kinderen een actieve bijdrage te laten leveren aan dit evenement, en zo geld in te zamelen voor het goede doel. De KinderLoop duurt 24 minuten en start op zaterdag 15 september om 16.30 uur. Het parcours is gelijk aan dat van de deelnemers aan de SamenLoop, en voert rondom de Wiel. Inschrijven via kinderloop2018@gmail.com.

Kinderplein

Op het evenemententerrein is een speciaal Kinderplein ingericht. Voor 2 euro kunnen kinderen daar een spellenkaart kopen, waarmee ze aan allerlei activiteiten kunnen deelnemen. Voorafgaand is er een dansvoorstelling van dansschool Just Dance. Danslerares Miranda Budde verzorgt tevens de warming-up voor de jonge lopers.

SamenLoop

Op 15 en 16 september nemen diverse teams deel aan de SamenLoop voor Hoop, een wandeling van 24 uur in estafettevorm. Door acties aan hun deelname te koppelen, proberen de deelnemers zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. De loop start met een openingsronde met 'survivors', ofwel mensen die kanker hebben overwonnen, gevolgd door een kaarsenceremonie.