Een cocktailbar is één van de ingrediënten van Day at the Garden.
Een cocktailbar is één van de ingrediënten van Day at the Garden. Foto: TVA

3e editie Day at the Garden

Een dagje uit voor jong en oud

APPELTERN - Een feestje met de sfeer van een middag of avond met vrienden in de achtertuin. Dat was wat broers Bart en Daan van Ooijen voor ogen hadden toen ze Day at the Garden bedachten. Zondag 2 september staat de 3e editie op het programma.

Day at the Garden heeft alles wat je van een gezellig 'tuinfeest' mag verwachten: zomerse versieringen, picknicktafels, speciale biertjes, barbecue, lekkere muziek, bordspelletjes en niet geheel onbelangrijk een ongedwongen sfeer. Een tuinfeest met vrienden of familie, maar dan nét even iets groter.

Even met vrienden of familie erop uit, een wandeling maken in het groen of bijkletsen op het sfeervolle terras. Dat is Day at the Garden. Nieuw dit jaar zijn luchtkussens en een heus skelterparcours voor de jongste bezoekers. Daarnaast is coverband Marcus & Taylor te gast, welke vanaf 17.00 uur voor een feeststemming op het terras zullen gaan zorgen. Meezingen mag, dansen is gratis. Het tuinfeestje werd vorig jaar, naar tevredenheid van de twee broers, erg goed bezocht. Tóch vinden zij het belangrijk om het intieme karakter te behouden. 'Daarin schuilt de kracht van het succes', beaamt ook vader Ben. Gezellige muziek is een belangrijke voorwaarde voor een geslaagd tuinfeest. Bart en Daan, bekend als het gelijknamige dj-duo, zullen daarom overdag zelf aan de knoppen draaien, net als vader Ben, voormalig 'Stoep-dj'. Vanaf 17.00 uur is er live muziek op het buitenterras.
Naast alle heerlijk hapjes, drankjes, activiteiten en muziek kunnen bezoekers dit jaar ook weer terecht voor professioneel tuinadvies. Dat bleek vorig jaar een gouden greep, toen een aantal vrienden met een biertje in de hand een ontwerpschets lieten maken voor hun (nieuwe) achtertuin.

Day at the Garden wordt gehouden op zondag 2 september rondom accommodatie 'Buitenlucht' middenin De Tuinen van Appeltern en duurt van 10.00 tot 22.00 uur. Dit betekent dat bezoekers van het tuininspiratiepark ook van harte welkom zijn. Een ticket kost 10 euro en 7,50 euro in de voorverkoop. Meer informatie op www.dayatthegarden.nl.