Eerste editie van het Dreumels Food Festival in 2017.
Eerste editie van het Dreumels Food Festival in 2017. Foto: John van Gelder

Het Dreumels Food Festival

Lekker lokaal smullen

Door Anne-Bregtje Schelfhout

DREUMEL – Je eigen diner samenstellen met gerechtjes uit de regio, ter plekke vers bereid met ingrediënten uit de streek, onder het genot van een drankje en dan heerlijk chillen en loungen. Dat kan tijdens het Dreumels Food Festival.


Op 26 augustus is het Dreumelse plein Ekershof een groot openlucht eetfestijn. Ellen Jagtenberg van de organisatie: 'Dit is de tweede editie van het Dreumels Food Festival. Ten opzichte van vorig jaar zetten we alles wat ruimer op. Met meer ruimte voor de gerechten en meer vertier voor de jeugd. Het idee achter het eetfestival is dat lokale ondernemers van lokale producten mooie streekgerechten maken. Niet zo van "hier heb je een appel uit mijn boomgaard", maar "dit is het gerecht dat ik van deze appel heb gemaakt".'

Eigen diner samenstellen

Met de vele lokale horecaondernemers die meedoen aan het festival belooft het een zeer gevarieerd menu te worden, waaruit iedereen zelf zijn eigen diner kan samenstellen, van voorafje tot toetje, allemaal kleine gerechtjes.

Wijnproeverij

'Nieuw dit jaar is een wijnproeverij, verzorgd door vinologe Manon Brinkerink. Zij heeft bij de lijst met gerechtjes goed passende wijnen uitgezocht en zal de eetgasten die van een lekker wijntje houden van wijnadvies voorzien.'

Kinderactiviteiten

'Leuk voor de kinderen is de smoothiefiets: kies je fruit, hup in de blender en trappen maar. Dan is het vervolgens genieten van je eigen smoothie', vertelt Ellen. Ook de scouting is voor de kinderen aanwezig om samen broodjes te bakken en marshmallows te roosteren boven een zelfgemaakt vuurtje.

Muziek

Genieten van het eetfestijn kan niet zonder muziek. De muzikale opluistering wordt verzorgd door dj Edwin Meeuwsen, relaxed geparkeerd in een Volkswagen Kever. Hij heeft de muziek speciaal uitgezocht voor de achtergrond, goed passend bij loungen en chillen.

'Met het Dreumels Food Festival willen we op een basic manier de mensen vermaken met eten en drinken. Als deze editie net zo wordt ontvangen als vorig jaar, dan zijn we dik tevreden', besluit Ellen.

Informatie

Het Dreumels Food Festival duurt van 15.00 tot 21.00 uur en wordt gehouden op het Dreumelse plein Ekershof. Meer informatie is te vinden op www.dov-dreumel.nl.