Afbeelding
Foto: Niels Stam Fotografie

Muzikaal Maas en Waal (2)

Moas en Woalse schik: Dinteren dut van Alles

Maas en Waal bruist van de muzikaliteit. Niet alleen zijn er diverse koren, muziekscholen, harmonieën, fanfares en muzikale evenementen en talenten, ook verschillende bands zorgen ervoor dat er muziek in de regio zit. Bijzonder is het wanneer een band nummers in eigen streektaal maakt, wat een van de specialiteiten van 'Dinteren dut van Alles' is.

De band 'Dinteren dut van Alles' bestaat sinds 2013 en wordt bemand door de gitaristen en zangers Nard van Dinteren uit Druten, Bjorn Meeuwsen uit Beneden-Leeuwen, drummer en zanger Kay van Dinteren uit Afferden en bassist Nard Dekkers uit Deventer. Hun muziekgenre is Rock 'n roll, in het Engels en in streektaal.
Nard van Dinteren vertelt: 'Kay en ik maken al lang samen muziek. Een jaar of vijf terug opperde hij om een band te starten. Met Nard Dekkers en Bjorn Meeuwsen, als bassist en gitarist/zanger, was de groep compleet. We startten met het coveren van het repertoire van Normaal. Na een paar weken repeteren traden we op bij het Oafers Weekend en dat was een groot succes. Vanaf dat moment wisten we: hier gaan we mee door!'

Dialect

'Op dit moment spelen we muziek die ons inspireert én nummers in onze streektaal: het Maas en Waals. Dat doen we omdat we zelf Maas en Waals praten. Daarin kunnen we ons het best uiten. Dat doet eigenlijk elke band: de bandleden van Status Quo zongen ook in hun Londense dialect. Wat ons verder bijzonder maakt, is dat we muziek maken die we mooi vinden, we zijn energiek op het podium en we doen er alles aan om er een goed feest van te maken', aldus Nard.

Oktoberfeesten

Op vrijdagavond 21 september speelt 'Dinteren dut van Alles' in Afferden op de Maas en Waalse Oktoberfeesten. Het belooft net als vorig jaar een knalfeest te worden. Daarna duiken de bandleden de studio in om een aantal eigen liedjes in de Maas en Waalse streektaal op te nemen. Voor meer informatie over de band: www.facebook.com/DinterenDutNormaal.