Grondoefeningen zijn eveneens onderdeel van de trainingen van MBvS.
Grondoefeningen zijn eveneens onderdeel van de trainingen van MBvS. Foto: Jos Henricks

MBvS start vierde groep

MAAS EN WAAL - Vereniging Meer Bewegen voor Senioren (MBvS) biedt wekelijks sport- en spellessen voor actieve senioren uit het Land van Maas en Waal. Omdat er meer aanmeldingen zijn dan plaatsen is de vereniging van plan om een vierde ledengroep te starten, op dinsdagen van 10.15 tot 11.15 uur. Bij voldoende aanmeldingen starten de lessen op dinsdag 4 september.


Leden van MBvS sporten in de gymzaal van Kulturhus De Meent in Afferden, zowel op dinsdag als op vrijdag. De lessen zijn erg afwisselend. De trainer laat leden, voor zover zij zelf kunnen, actief bezig zijn met een warming-up, het zowel statisch als dynamisch versterken van spieren, evenwicht houden, samenwerken, vele soorten (bal)spellen, maar bijvoorbeeld ook badminton, (knots)hockey en frisbeeën. Bewegen op muziek hoort ook bij de trainingen. Kortom, elke week is anders.

Sociaal contact

'Plezier in bewegen staat voorop', vertelt Jos Henricks, secretaris van de sportvereniging. 'Er mag veel gelachen worden, maar niemand wordt uitgelachen. Het sociaal contact wordt bevorderd door maandelijks samen koffie te drinken na afloop van de les. Aan het einde van het seizoen, dat loopt van september tot mei, organiseren leden een gezellig dagje uit. Door al deze activiteiten is MBvS uitgegroeid tot een vereniging met ruim 70 leden. Een flink aantal van hen sport zelfs tweemaal in de week bij onze club.'

Gratis proeflessen

Door de toenemende belangstelling is MBvS voornemens een vierde groep te starten. Wie interesse heeft om lid te worden, of wil ontdekken of de vereniging iets voor hem of haar is, kan twee keer gratis deelnemen aan (proef)lessen.

Meer informatie kan worden ingewonnen bij Henk Groenen (tel. 0487-51 35 42) of Jos Henricks (tel. 0487-51 31 33). Zie ook: www.mbvs.nl.