Afbeelding
Foto: John van Gelder

Jan van den Berg BV, al bijna 35 jaar een begrip

Toen Jan van den Berg in 1984 een bedrijf startte in Boven-Leeuwen, had hij niet durven dromen dat het bijna 35 jaar later is uitgegroeid tot één van de belangrijkste landbouwmechanisatiebedrijven in de regio. Vanaf 2009 is ook zoon Gert-Jan actief in het bedrijf, wat naast agrariërs en loonbedrijven, ook industriële bedrijven en particulieren in zijn klantenbestand heeft.

Door Brent van Erp

Nadat het bedrijf binnen drie jaar na oprichting uit zijn voegen was gegroeid, besloten Jan en Hannie van den Berg dat het tijd was voor een nieuwe vestiging. Al 32 jaar zit Jan van den Berg BV dan ook aan de industrieweg 1 in Druten met een werkplaats voor het onderhoud van tractoren, tuin- en parkmachines en een ruimte voor het repareren van hydraulische slangen, daarnaast is er een werkplaats voor constructiewerk en banden repareren. Ook is er een overdekte wasplaats en een grote opslagloods voor nieuwe en gebruikte machines. Naast dat het bedrijf tractoren en een grote diversiteit aan machines verkoopt en repareert, is het ook al sinds 1987 een verkooppunt voor gazonmaaiers, accu-tuingereedschappen, hogedrukreinigers, etc. hiervan staan vele modellen in de mooie showroom uitgestald. Naast de vestiging in Druten heeft het bedrijf sinds 1998 ook een vestiging in Wijchen, welke dienst doet als servicepunt om de klanten uit de regio technisch te kunnen bijstaan.

Gert-Jan van den Berg (29) is sinds het voltooien van zijn opleiding in 2011, in dienst bij het bedrijf. Momenteel neemt hij diverse taken op zich, zo regelt Gert-Jan veel administratieve zaken zoals planning, facturering en garantie, hij neemt een deel van de verkoop op zich en is ook nog vaak in de werkplaats te vinden.

Hij vertelt vol trots over het bedrijf. "We hebben 10 vaste werknemers in dienst en daarnaast nog 4 parttimers, onze kenmerken zijn service en continuïteit, met onze ruime openingstijden van 8.00uur tot 20.00uur en op zaterdag tot 17.00uur zijn we heel toegankelijk, ook wanneer iemand buiten onze openingstijden een storing heeft, proberen we hier altijd een snelle oplossing voor te vinden." Het bedrijf beschikt over 3 compleet ingerichte service-auto's, een vrachtauto ingericht voor het vervoer van tractoren en machines en een vrachtauto voor de afdeling tuin en park.

Gert-Jan zit vol met toekomstplannen, hij wil graag het leveringspakket verbreden, zo zijn ze onlangs het dealerschap van Merlo verreikers aangegaan, een mooi product voor de agrariërs, maar ook voor de industrie. Ook de hydrauliekafdeling wil hij uitbreiden zodat ze nog meer verschillende hogedrukslangen kunnen maken. Ook willen ze meer bekendheid brengen onder de industrie, want ook het leveren of repareren van een heftruck is geen probleem. "Het is jammer dat er nog steeds mensen zijn die denken dat wij alleen maar werk voor agrariërs verrichten, dat beeld willen we graag veranderen, we hebben een ruim aanbod van tuin- en parkmachines en werken met goed geschoolde en gemotiveerde mensen, daarom kunnen wij ook voor particulier veel betekenen."
Meer info: Bergtrac.nl