Deelnemers aan de vakantieweek spelen een spelletje Rummikub.
Deelnemers aan de vakantieweek spelen een spelletje Rummikub. Foto: Stephen Mouwen

Senioren in Heerewaarden hebben eigen Vakantieweek

HEEREWAARDEN - Waar in diverse dorpen de basisschooljeugd geniet van een vakantie- of bouwweek, genieten in Heerewaarden de senioren van een week vol activiteiten. De Seniorenvakantieweek wordt dit jaar alweer voor de tiende keer gehouden.


Deelname is bedoeld voor senioren uit Heerewaarden én voor senioren die een binding hebben met het dorp maar woonachtig zijn in een zorgcentrum in de streek. Het initiatief voor een dergelijke activiteitenweek ontstond tien jaar geleden, met als doel oudere inwoners van Heerewaarden uit hun isolement te halen. Sindsdien nemen elk jaar ruim dertig inwoners deel aan één of meerdere programma-onderdelen. Dit jaar is getracht nóg meer mensen te bereiken, door de hulp van de trouwe deelnemers in te roepen, om buren, kennissen, vrienden en familie te overtuigen om dit jaar wel mee te doen. En dat heeft gewerkt. De vakantieweek kent dit jaar twintig procent meer deelnemers.

Ontmoeten

De senioren gaan deze week, in tegenstelling tot de schooljeugd, niet met hamers, planken en spijkers aan de slag; bij hen draait het vooral om het sociale aspect. 'Het gaat erom dat men elkaar kan ontmoeten, en persoonlijk contact heeft. Dat is de meerwaarde van deze week', aldus Stephen Mouwen van de organisatie.

Sinds twee jaar is Mouwen voorzitter, en draagt samen met zijn acht mede-vrijwilligers zorg voor een divers programma op diverse locaties in het dorp. Afgelopen maandag werd de Seniorenvakantieweek traditiegetrouw afgetrapt met een driegangendiner. Dinsdag stond er een high tea met quiz op het programma, en woensdag is er een verrassingsdag georganiseerd. De activiteitenweek wordt morgen afgesloten met een filmvertoning en een gezellige barbecue.
Meer informatie over de Seniorenvakantieweek bij Stephen Mouwen, via tel. 06-22 99 62 03.