Leden van de wielervereniging in hun nieuwe tenue.
Leden van de wielervereniging in hun nieuwe tenue. Foto: TWC de HerBerg

Vereniging in Beeld: TWC de HerBerg

Meer jongere leden aantrekken

Door Femke Pierlo

In deze rubriek halen wij verenigingen uit ons verspreidingsgebied voor het voetlicht. We belichten niet alleen de activiteiten, maar ook de plannen en aandachtsvelden van de vereniging. In elke aflevering staat één vereniging centraal. Dit keer is dat TWC de HerBerg.


TWC de HerBerg is de wielerclub van Hernen en Bergharen. De leden komen uit deze dorpen en omgeving. De vereniging bestaat sinds 2005 en telt bijna 80 leden, onderverdeeld in drie groepen wielrenners en een mountainbikegroep. Elke groep fietst op eigen tempo en niveau. Zo wordt iedereen uitgedaagd. Sinds dit jaar is er op vrijdagochtend een clubje 65-plussers dat de weg op gaat. De vereniging zou ook graag meer jongere leden aantrekken.

Plezier voorop

De overige groepen fietsen op woensdagavond en zondagochtend. Op woensdag worden er routes van 70 tot 80 kilometer afgelegd en op zondag zijn de routes ongeveer 100 tot 120 kilometer lang. Deze worden afgelegd in Maas en Waal, zodat al fietsend de omgeving verkend wordt. Hierbij gaat het voornamelijk om het gezellig met elkaar fietsen en in een ongedwongen sfeer tochten met elkaar afleggen. Plezier staat voorop.

Activiteiten

Daarnaast organiseert TWC de HerBerg verschillende activiteiten voor haar leden, waaronder een tijdrit en een tweedaagse fietstocht met overnachting in Emmerich. De Stuifduinentocht komt jaarlijks terug en vindt dit jaar plaats op zondag 7 oktober.

Nieuwe fietskleding

Eens per vijf jaar wordt de fietskleding vernieuwd en wisselt ook een aantal kledingsponsors. Er is veel energie in gestoken om alles voor elkaar te krijgen. En omdat er veel tijd in gaat zitten, is de commissie al een jaar van te voren aan de slag gegaan. Er komen veel zaken bij kijken: de leden hebben verschillende maten en de sponsoren hebben verschillende wensen, zoals de grootte van het logo en de plek op het shirt. De kleding is ten opzichte van vorige jaren strakker, gestroomlijnder en meer aansluitend. Meer informatie: www.twcdeherberg.nl