Frans Bauer.
Frans Bauer. Foto: Herman van Beek

Topweekend in Lauwe

BENEDEN-LEEUWEN - De organisatie kijkt terug op een heel geslaagde 22e editie van Dag van Leeuwen/Wiellawaai. Het weekend is een groot succes geworden, mede dankzij de enorme inzet van de vele vrijwilligers, de hulp van sponsoren velen die Stichting Dag van Leeuwen een warm hart toe dragen.

Tijdens Crazy Friday genoten de vele bezoekers van de optredens van WC Experience, de Beatcrooks, VJ Mellow Mels en Mental Theo. Zaterdagmiddag konden kinderen tijdens de Kindermiddag hossen en springen op de muziek van DJ Mike en Mylène en Rosanne. Ook waren er leuke optredens door dansschool "Just Dance". De zaterdagavond was een fantastische avond. Met geweldige optredens van DJ Mike, This is Beethoven en John de Bever. Het optreden van Frans Bauer was grandioos. Hij maakte er één groot feest van.

De zondag stond in het teken van de Dag van Leeuwen. Het Lauws Mertje was heel leuk opgezet en de vele kramen en activiteiten tijdens de route, zorgden ervoor dat er voor iedereen wat te doen was. De Maas en Waalse Buikschuifkampioenschappen was weer een van de grootste publiekstrekkers. Voor het eerst deed er ook de voorzitter van Stichting Dag van Leeuwen, Rob Reuvers mee, in een poging de snelste tijd neer te zetten maar wederom wist Hennes de Kok met 3.31, voor het derde jaar achter elkaar deze felbegeerde titel te behalen.

De 23e editie is op 5, 6 en 7 juli 2019.