Subsidie voor kunst- en cultuureducatie

MAAS EN WAAL - De onlangs opgerichte stichting Kunst Maas en Waal krijgt een subsidie van 1.440 euro op jaarbasis van alle basisscholen in Maas en Waal. Onlangs werden de handtekeningen gezet onder het plan dat de samenwerking tussen de stichting en de overkoepelende onderwijsorganen bekrachtigd.


Met de bijdrage legt de stichting zich toe op het stimuleren van kunst- en cultuureducatie op basisscholen in de gemeenten Druten en West Maas en Waal, het afstemmen van de structurele vraag bij deze scholen en het versterken van de positie van lokale en regionale kunstenaars.

Wensen

Scholen kunnen hun wensen elk jaar vóór 1 juli bekendmaken bij een werkgroep. Vervolgens zorgt de stichting voor aankoop van materialen, boekingen en het verzorgen van locaties voor alle scholen. De stichting zal met name actief zijn in de maanden juli tot en met december.

Breed begrip

Kunst is een breed begrip, en dat geldt ook voor de wijze waarop de scholen hun aanbod vorm zullen geven. Thema's die zowel productief, receptief alsook reflectief aan bod komen zijn onder meer: schilderen, tekenen en beeldhouwen, maar ook moderne media, bouwkunde en architectuur.
Er komt tevens nadruk te liggen op erfgoed in de streek. Daarvoor wordt, waar mogelijk, ondersteuning gezocht bij CultuurExpress.

De intentie is om de samenwerking te laten lopen tot en met 2021, waarbij het leerjaar 2018-2019 wordt gezien als proefjaar. Vanuit SPOM zal Wim van Leeuwen de stichting ondersteunen.