Onkruid bij een speeltuin in Deest.
Onkruid bij een speeltuin in Deest. Onkruid bij een speeltuin in Deest.

Raadsvragen over achterstallig onderhoud openbaar groen

DRUTEN - Het warme weer van de afgelopen weken heeft, in combinatie met natte periodes, gezorgd voor een toename van onkruid in de openbare ruimte. In de gehele gemeente is het onderhoud van openbaar groen daarom een aandachtspunt. Op sommige plekken leidt achterstallig onderhoud echter tot overlast en soms zelfs tot onveilige situaties. Reden voor de Dorpslijsten om raadsvragen te stellen.

'Hoewel wij als Dorpslijsten blij zijn dat het groenonderhoud als thema is opgenomen in de raadsagenda, zij wij van mening dat het achterstallige onderhoud in en rondom speeltuinen en trottoirs nu al extra aandacht verdiend', aldus Mustafa Enkür, fractievoorzitter van Dorpslijst Puiflijk/Druten-Zuid. Volgens Enkür is de situatie op verschillende plaatsen in de gemeente dusdanig hinderlijk dat behandeling van dit thema niet kan wachten. 'Dat komt onder meer doordat sommige trottoirs niet meer begaanbaar zijn voor mindervaliden.'

Onveilige (verkeers)situaties

De Dorpslijsten willen graag antwoord van het college op de vraag of men de mening deelt dat er voorrang verleend zou moeten worden aan de bestrijding op plekken waar het hoge onkruid leidt tot onveilige (verkeers)situaties. Tevens willen de fracties weten op welke termijn het gewenste kwaliteitsniveau bereikt kan worden en hoe men van plan is om het onkruid op duurzame wijze te kunnen bestrijden, nu en in de toekomst.