Directrice Simone Wolthuis verricht de officiële opening van het schoolplein.
Directrice Simone Wolthuis verricht de officiële opening van het schoolplein. Foto: Aafke Labout

Nieuw schoolplein voor 't Geerke

PUIFLIJK - Het schoolplein van basisschool 't Geerke heeft de afgelopen weken een metamorfose ondergaan. Met dank aan leerkrachten, kinderen en ouders is het bestaande plein volledig vernieuwd. Behalve sportfaciliteiten werden onder meer een stepparcours en een speelheuvel met glijbaan gerealiseerd. Woensdag 27 juni werd het schoolplein officieel geopend.


Het plan om het schoolplein een 'upgrade' te geven lag er al twee jaar, echter kwam het er niet van daadwerkelijk aan de slag te gaan. Totdat ouderraad-leden Daniëlle Lieven Ruis en Manon van Beem zich vastbeten in het project.

'Er lag op dat moment al een uitgewerkt schoolpleinplan, met ideeën voor de inrichting. Echter bleek realisatie van dit plan te kostbaar. Daarop hebben wij besloten om als ouderraad het project op te pakken, en met hulp ouders en leerkrachten het schoolplein op te knappen', aldus Daniëlle.

Verkeersplein

'In de afgelopen weken zijn onder meer een hockey- en volleybalveld gerealiseerd, een speelheuvel met glijbaan en een verkeersplein voor de kleuters, compleet met tankstation. Op het schoolplein zijn, mede dankzij een aantal creatieve ouders, diverse schilderingen aangebracht. Denk aan een alfabet-rups, een rekenspel en allerlei leuke buitenspellen. Een speciaal stepparcours maakt het plein compleet.'
Geld voor het project werd door de leerlingen zelf samengebracht, middels een sponsorloop, die 1.600 euro opbracht. Daarnaast hebben enkele lokale partijen een bijdrage geleverd aan het plein, door materialen geheel of gedeeltelijk te sponsoren. De gemeente leverde een flinke partij tegels, afkomstig uit de gereconstrueerde Hogestraat.

Twee maanden is er met man en macht gewerkt om het schoolplein nog vóór de zomervakantie af te krijgen. Zelfs groep 8 leerlingen waren bereid om, in hun laatste weken op de basisschool, te helpen met het kruien van zand, het ophalen van grond en het sjouwen van tegels.

'We hebben het toch maar mooi gefikst met z'n allen', zegt Daniëlle trots. 'Als na de zomervakantie ook de speelheuvel in gebruik kan worden genomen is het helemaal af.'
Directrice Simone Wolthuis is blij met hetgeen er gerealiseerd is: 'Het is mooi om te zien dat je, door samen de schouders eronder te zetten, zoiets voor elkaar kunt krijgen. Leerkrachten, leerlingen en ouders zijn ontzettend enthousiast. De afgelopen dagen is er zelfs buiten gegymd. Want ja, als je de mogelijkheden hebt, moet je er gebruik van maken, vinden wij. Ik denk dat we als school supertrots mogen zijn op dit resultaat.'