Meer sfeer tijdens Vierdaagse in Wijchen

WIJCHEN - Nieuwe vlaggen en uitbreiding van de Magic Mile, dat zijn de plannen voor de komende Vierdaagsedoorkomst in Wijchen, op woensdag 18 juli.

De hele route door Wijchen, vanaf de Geitweg op Alverna tot aan de gemeentegrens op de Wilhelminalaan richting Beuningen, wordt één lang lint van gezelligheid.

Veel inwoners maken van de Dag van Wijchen een groot feest en zorgen voor een geweldige sfeer langs het parcours. Er wordt druk gewerkt aan nieuwe vlaggen en banieren. De gemeente zorgt er samen met ondernemers en inwoners voor dat deze allemaal hangen aan lantaarnpalen en vlaggenmasten. Vlaggen met een typisch Wijchens tintje, dat is het plan, maar er gebeurt meer.
In 2016, tijdens de 100e Vierdaagse, maakten bewoners van de Kasteellaan van een deel van de route één groot feest: De Magic Mile. Buurtgenoten Marc Reuvers, Rob Lubbers, Pierre Guelen, Bart Schraven, Frans Schoenaker en Robère Lepoutre maakten een plan, en maken dit jaar, samen met andere enthousiastelingen, de Magic Mile een stuk langer. De Vierdaagsedoorkomst in Wijchen krijgt daarmee een extra boost. Een groot gedeelte van het centrum heeft straks op woensdag 18 juli dezelfde muziek. Dat is prettig voor de wandelaars, zij kunnen immers wel een muzikale oppepper gebruiken.

Oude schoenen

Langs de hele route komen bovendien oude schoenen te hangen. Wie nog een paar oude schoenen heeft kan deze aanleveren. Meer informatie is te verkrijgen via t.bruins@drutenwijchen.nl.