Symposium over gezonder Maas en Waal leidt tot concrete ideeën voor toekomst

MAAS EN WAAL - Een fijn, gezond leven voor alle Maas en Walers. Hoe bereiken we dat? Deze vraag stond 30 mei centraal tijdens de aftrap van het eerste symposium van 'Stichting Maas en Waal in Beweging' in de Rosmolen te Beneden-Leeuwen.

Een honderdtal ondernemers, zorg- en welzijnsprofessionals, verenigingen en overheden hebben samen concrete acties bedacht om regionale inwoners de komende jaren gezonder te maken op het gebied van voeding en beweging. De acties lopen uiteen van het creëren van bewustwording van wat nu eigenlijk gezond is, via fysieke testen en de inzet van media, tot een gezamenlijke activiteitenkalender. Ook werd het opzetten van een 'wandelcafé' in ieder dorp in West Maas en Waal en Druten als initiatief geopperd.

De stichting wil een cultuurverandering in de regio bewerkstelligen als het gaat om voeding en beweging. Het opzetten van acties en het verbinden van mensen en activiteiten zijn daarvoor belangrijke stappen.

Meedoen

Wie een idee heeft over hoe men Maas en Walers gezonder kan maken op het gebied van beweging en/of voeding, kan contact opnemen via info@maasenwaalinbeweging.nl. Alle initiatieven zijn welkom.