Maaike en Roel den Hollander.
Maaike en Roel den Hollander. Foto: Stichting Beat Batten

Maaike loopt met zieke zoon de Buddyrun in Zutphen

BEUNINGEN/ZUTPHEN - Maaike den Hollander neem zaterdag 7 juli deel aan de Buddyrun, een obstaclerun waarvan de opbrengst naar stichting Beat Batten gaat. De run is uniek, omdat er een Heldenparcours wordt aangelegd voor mensen met een beperking. Maaike loopt de run samen met haar zoon Roel, die de ziekte van Batten heeft.

Beat Batten is een stichting die zich inzet om onderzoek te kunnen financieren naar de fatale stofwisselingziekte Batten bij kinderen. Kinderen worden van hun vijfde jaar langzaam maar zeker blind, waarna allerlei andere uitval ontstaat, zoals geheugenverlies, vermogen om te praten, spieruitval, tot het hen op jonge leeftijd fataal wordt.

Maaike den Hollander zet zich al jaren in voor de stichting Beat Batten. Zo liep ze vorig jaar de 4daagse en de halve marathon. Dit jaar doet ze mee aan de Buddyrun met haar zoon Roel. 'Het gaat nog relatief goed met hem, dus fysiek moeten we het heldenparcours van twee kilometer kunnen redden', aldus Maaike. 'Ik schrijf me ook in als sponsorloper, in de hoop dat mensen me gaan sponsoren. De stichting financiert onderzoek en we boeken, zij het langzaam, vooruitgang. Dus alle donaties, groot en klein, zijn daarom welkom'.

Kijk voor meer informatie op www.buddyrun.nl/sponsorloper.