Intocht wandel4daagse Druten 2017.
Intocht wandel4daagse Druten 2017. Foto: Reinier Jansen

Drutense Avond Wandel4daagse

DRUTEN - Op 5, 6, 7 en 8 juni is in Druten de vierenveertigste editie van de Avond Wandel4daagse.

Door Piet Zeeuwen

Ook dit jaar kunnen deelnemers weer uit veel afstanden kiezen, wat het een evenement maakt voor zowel jong als oud. De deelnemers kunnen kiezen uit de volgende afstanden: 3, 5, 7, 10, 15 en 20 kilometer. De start is voor alle afstanden op alle dagen bij café De Gouden Leeuw, Hogestraat 1 in Druten.

Het is mogelijk om vooraf in te schrijven. Dit kan op vrijdag 1 juni bij Ricksports, eveneens aan de Hogestraat, en wel tussen 18.30 en 20.30 uur en op zaterdag 2 juni tussen 14.00 en 16.00 uur. Op de eerste wandeldag, dinsdag 5 juni, kan men uiteraard ook inschrijven bij De Gouden Leeuw vanaf 15.00 uur.

Loopfeest

De organisatie van de wandel4daagse is in handen van Stichting Druten Promotie (Drupro). Vorig jaar trok het evenement ruim 1.500 deelnemers. Naast een sportieve prestatie moet het evenement voor zowel de deelnemers als toeschouwers een loopfeest zijn. Showorkest Riverland speelt op woensdagavond bij De Gouden Leeuw en op donderdagavond speelt daar 'Mainstream Connection'.

Tijdens de intocht op vrijdag is er volop feest met de Free Style Herriekapel uit Druten, muziekband Excelsior uit Horssen, dweilorkest de Klepzeikers uit Deest en bij de kerk staat de drive-in Disco van de gebroeders Meeuwsen klaar om de wandelaars in te halen.

Verkeershinder

Met name op vrijdagavond 8 juni, tijdens de feestelijke intocht, zal het aan het begin van de Raadhuisstraat extra druk zijn op de weg. Het kan zijn dat met name bewoners van de Poort van Druten hinder kunnen ondervinden van de vele wandelaars en toeschouwers. Tussen 19.00 en 21.00 uur zal de op- en afrit Raadhuisstraat/Burg.Bruinemanstraat voor het gemotoriseerd verkeer afgesloten zijn.
Kijk voor meer informatie op www.drupro.nl/wandel-4daagse of neem contact op met Geert van Kraaij via tel. 06-18 51 54 69 of gvankraaij@kpnmail.nl