Leones speelt kampioenswedstrijd

Door Eddie Pas

BENEDEN-LEEUWEN/ULFT - Leones speelt aanstaande zondag in eigen huis, in de laatste wedstrijd van het seizoen, om het kampioenschap. Het moest daarvoor in de uitwedstrijd afgelopen weekend in Ulft bij SDOUC diep gaan. In een werkelijk doldwaze tweede helft wisten de Leeuwenaren in blessuretijd een 2-1 achterstand om te buigen naar een 2-3 overwinning. Ver in blessuretijd tikte Joshua Lopez Cuijten en een mêlee van spelers de bal binnen. Supporters geloofden hun ogen niet en de droom van het kampioenschap bleef in stand.
Van de achtervolgers haakte Voorwaarts af, en blijft Spero op 1 punt achterstand staan. Leones lijkt nu wel zeker van de nacompetitie, want zou Spero kampioen worden, dan neemt Leones als nummer 2 de periodetitel van Spero over. Maar Leones zal er alles aan gelegen zijn om zelf te winnen van DVC'26 en kampioen te worden. Het zal een zeer spannende wedstrijd gaan worden, want DVC'26 staat bovenaan in de derde periode en zal minimaal gelijk moeten spelen om deze periode te behalen. Bij winst van Leones gaat niet alleen het kampioenschap, maar ook de derde periode naar Leones.