Tweede editie Bloei Festival

WINSSEN - In de idyllische dorpsboomgaard van Winssen, op steenworp afstand van de kerk en de tegenovergelegen Gasterij De Arend, vindt aanstaande zondag de tweede editie van het bloesemfestival Bloei plaats. Op Moederdag belooft het bourgondische festival het perfecte uitje te zijn voor het hele gezin.


Dankzij de inzet van een club enthousiaste Winssense vrijwilligers is de eens verwilderde boomgaard weer open voor publiek. Dat bracht de uitbaters van De Arend vorig jaar op het idee voor een festival ter ere van de dorpsboomgaard. Aankomend weekend staat alweer de tweede editie op het programma.

Mediterraans tintje

Met grote picknickbanken en strobalen wordt het gevoel van een lokale ontmoetingsplek gecreëerd. Een gastvrije Maas en Waalse sfeer met een mediterraans tintje. 'We hopen namelijk dat verschillende bezoekers, jong én oud, lekker op de strobalen of lange banken neerstrijken om samen te genieten van al het moois dat Bloei te bieden heeft', vertelt Huub Tromp van Gasterij de Arend. Met een barbecue met 'braai en snaai', biergarden, fruitsappen en picknickparty mag het bloesemfestival met recht bourgondisch genoemd worden. Gedurende de hele dag kan men dan ook genieten van tongstrelende traktaties.

Blue Marble

Qua muziek is er ook voor ieder wat wils. Zo zijn er workshops van African Lembo en zijn er optredens van Banda Exota, Yeehaa, Soul Vamp, DJ Vinyl on Wheels en Blue Marble. Die laatste band, van Drutenaar Jeroen de Heuvel, zal onder andere hun laatste single 'Arcadia', door Gerard Ekdom benoemd tot 5 sterrentrack, ten gehore brengen. De band is regelmatig te gast in Hilversum en te horen op onder andere radio 2 en 3FM.
Bloei festival is gratis te bezoeken vanaf 12.00 uur.