Kevin van Buuren, speler van S.C.P.
Kevin van Buuren, speler van S.C.P. Foto: Romy Stunnenberg

Veel animo eerste Voetbalgala

MAAS EN WAAL - De rode loper rolt straks uit bij D'n Bogerd voor de eerste editie van het Voetbalgala Maas en Waal op 8 juni. De voordrachten voor nominaties stromen binnen en het comité van aanbeveling buigt zich straks over de shortlist. Tijdens het gala wordt bekend wie de winnaars zijn.

Door Anne-Bregtje Schelfhout


Het Voetbalgala is een nieuw evenement waarbij strijd en sportiviteit hand in hand gaan en vormt een mooie afsluiting van het voetbalseizoen. Er zijn zeven categorieën: voetballer van het jaar, voetbalster van het jaar, team van het jaar, talent van het jaar, clubheld van het jaar en topscoorder van het jaar (man en vrouw).

Jonny Kraaijveld, lid van het comité van aanbeveling namens SCP Puiflijk: "Als je een goed team wilt samenstellen, ben je op zoek naar kwaliteit. Het team moet plezier en eenheid uitstralen. Je zoekt voor de selectie naar mensen die met elkaar door een deur kunnen, mensen uit dezelfde plaats. Je wilt geen vreemdelingenlegioen. Als lid van het comité van aanbeveling kijk ik ook met die blik naar de voorgedragen clubs voor de nominatie team van het jaar. Bij de voorgedragen voetballers of voetbalsters van het jaar kijk ik naar het totaalplaatje. Het gaat om de wil om te winnen, de techniek, het tactisch spel, de inzet van een speler. Wie is de meest complete voetballer of voetbalster? Dit, samen met de prestaties, zijn de afwegingen om sporters te nomineren, waarvan de jury en het publiek mogen bepalen wie de winnaars zijn."

Machteld Walraven van de organisatie: "Voor de categorie topscoorder van het jaar is het niet mogelijk om iemand voor te dragen. Dat wordt een kwestie van tellen. We hebben nu ongeveer vijftig voordrachten binnen. Redenen waarom iemand wordt voorgedragen lopen uiteen. Van spelers die zich ook buiten het team inzetten voor het team, gedrevenheid tonen, klaarstaan voor de club of een toekomst hebben in het voetbal. Met zoveel voordrachten kan het comité van aanbeveling aan de slag voor de shortlist met twintig namen. Voor de winnaars is er tijdens het Voetbalgala de eer, een award en nog een verrassing. Het belooft een mooie avond te worden met de uitreikingen en een gezellige afterparty."