Eerste editie Avond van Druten

DRUTEN - Druten-Promotie organiseert op donderdag 2 augustus voor de 44e keer de Dag van Druten. Hogestraat, Kattenburg en marktplein vormen het episch centrum van alle (feest)vermaak. De vrijwilligers van DruPro hebben, om mee te kunnen in de vaart der volkeren, dit jaar gekozen voor een andere opzet. Voor het eerst volgt na het traditionele dagprogramma de Avond van Druten, met een top line-up van artiesten.

Even waren er zorgen over het festijn; de reconstructie van de Hogestraat is dan immers nog in volle gang. Maar dankzij de medewerking van gemeente en aannemer kan alles doorgaan. De Dag van Druten begint om 10.00 uur. Traditiegetrouw is er de braderie, gelardeerd met heel veel extra attracties, waaronder straattheater, diverse muziekoptredens en een keur aan kinderattracties op het marktplein.

Avond van Druten

's Avonds treden op de Markt diverse bekende artiesten op. Zo staat onder andere Samantha Steenwijk op de bühne, bij het grote publiek bekend geworden door haar deelname aan Bloed, Zweet & Tranen en The Voice of Holland. Ook collega-artiesten Henk Dissel en Tino Martin verzorgen een optreden.

Hoofd-act is de mash-up band Memphis Maniacs. De entree voor deze avond bedraagt 12,50 euro en 10 euro in de voorverkoop.