De jongste deelnemers aan de 8 van Boveneind.
De jongste deelnemers aan de 8 van Boveneind. Foto: Reinier Jansen

Louis van Eldijk voor de achtste keer in touw voor 8 van Boveneind

Anton Janssen

BOVEN-LEEUWEN - Wanneer op zaterdag 26 mei de hardlopers aan hun loop door Boven-Leeuwen beginnen, vinden ze wederom Louis van Eldijk langs de route. De 57-jarige Van Eldijk is een man van het eerste uur. Sinds de eerste editie zet hij zich als vrijwilliger in voor de 8 van Boveneind.


Van Eldijk is een echte verenigingsman: hij is lid van slagwerkgroep DCAP, maakt muziek bij het dweilorkest De Lége Bloas, is penningmeester van hengelsportvereniging Steeds Actief en zet zich in voor de plaatselijke EHBO-vereniging. Hij heeft zestig wijnstokken in zijn tuin en maakt van de oogst zowel rode als witte wijn. In de zomermaanden trekt Van Eldijk er graag voor recreatieve fietstochten op uit.

Omdat hij het verenigingsleven in zijn woonplaats een warm hart toedraagt, kon hij geen nee zeggen toen hem gevraagd werd mee te helpen bij 'De 8'. Dat doet hij overigens ook belangeloos voor de Survivalrun, die dit jaar op 17 juni gehouden wordt. Ook bij de intocht van Sinterklaas en de activiteiten op Koningsdag speelt hij een rol.

Activiteiten

Bij de 8 van Boveneind houdt Van Eldijk zich bezig met het uitzetten van de verschillende parcoursen, het bemannen van de EHBO en de bezetting van de drinkposten. Bovenal is hij na afloop druk met het opruimwerk. 'Ik voel me aangetrokken tot de activiteiten die in het dorp worden georganiseerd. Ik lever graag mijn bijdrage, want die activiteiten zorgen voor een prettig leefklimaat en met je vrijwilligerswerk draag je je steentje bij aan de leefbaarheid. Het zijn tenslotte de mensen die het moeten doen', zegt hij stellig.

Van Eldijk vindt het fijn dat het loopevenement leeft in Boven-Leeuwen en veel deelnemers uit eigen dorp trekt. Vanaf de jongste jeugd tot de volwassenen komen deelnemers naar het Dulperplein voor een sportieve middag. Op dat plein zijn verschillende ontspannende activiteiten voor zowel deelnemers als publiek.

Afstanden

Voor de jeugd zijn er verschillende afstanden: 500 meter, 1 kilometer en 1,5 kilometer. De 500 meter is voor kinderen tot en met zes jaar, de 1 kilometer voor kinderen van zeven tot en met negen jaar en de 1,5 kilometer voor kinderen van tien tot en met twaalf jaar. Ook is er een speciale PK jeugd trailrun van 2,5 kilometer. Deelname voor de jeugd is gratis. Er kan vooraf worden ingeschreven, maar ook op de dag zelf. De 8 van Boveneind biedt volwassenen de keuze uit de 5 en de 10 kilometer en een trailrun van 10 of 20 kilometer door boomgaarden en uiterwaarden.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk via www.de8vanboveneind.nl. Vooraf inschrijven kan tot en met 24 mei. Op de dag zelf kan ook worden ingeschreven tot twintig minuten voor aanvang van de loop.