Johan de Boer met zijn Suzuki Grand Vitara.
Johan de Boer met zijn Suzuki Grand Vitara. Foto: John van Gelder

De Suzuki Grand Vitara van Johan de Boer


Zijn eerste auto kocht Johan bij een autobedrijf in Nijmegen. Hij liet dit voertuig soms repareren door een beun, die hem op een bepaald moment, omdat hij vanwege zijn gevorderde leeftijd ophield met repareren, verwees naar Yellow Center in Druten.

Door Ton van Hulst

'Ja, ik zocht gewoon een betrouwbaar adres, dat vind ik belangrijk. Na enige tijd kocht ik er een tweede auto, voor mijn vrouw. Maarten Teunissen zei me toen: 'Als je hier langer blijft komen, koop je vanzelf een keer een jeep bij me.' Inmiddels heb ik daar nu zeven auto's gekocht, en, inderdaad: een jeep: een zwarte Suzuki Grand Vitara, een automaat. Als ik mijn dagelijkse ritten naar Rotterdam, Breda en Arnhem maak, merk ik dat deze auto heerlijk rijdt. Ook de hogere zit voelt fijn aan en geeft me een gevoel van veiligheid. En hij heeft een krachtige motor, met aardig wat vermogen. Ik kan dan ook gemakkelijk met de caravan erachter flinke reizen maken.' Johan noemt zijn belangrijkste vakantiebestemmingen: Spanje, Kroatiƫ, Portugal, Engeland, Italiƫ.

'Op het dashboard zitten allerlei lampjes, maar vraag me niet wat die betekenen. Als er een gaat branden bel ik gewoon naar Yellow Center Druten, en dan vertellen ze me wel wat ik moet doen.' Omdat hij vijf keer per week vrij grote ritten maakt, twee keer per dag, gaat Johan in het weekend niet voor de lol nog eens rondtoeren.

Complimenten

'Ik krijg nog wel eens complimenten over mijn mooie auto, maar ik ga 'm echt niet iedere zaterdag staan poetsen, ik heb die auto niet als pronkstuk voor de deur staan. Van Sinterklaas heb ik een pasje gekregen voor de wasbeer, daar moet ie 't maar mee doen, als iemand een keer zegt dat ie vuil is! En ik ben ook geen sleutelaar. Ik vind auto rijden leuk, maar het is wel meestal functioneel, bijvoorbeeld als ik mijn kinderen weer eens mag verhuizen. Of als ik met mijn collega's carpool, dan gaan er wel eens drie fietsen in. Soms neem ik zelf ook gewoon de fiets. Jazeker, helemaal naar Arnhem, en inderdaad, ook in weer en wind!'