Afbeelding
Foto: Benno van Altena

Symposium Maas en Waal in Beweging

BENEDEN-LEEUWEN - Woensdag 30 mei organiseert Maas en Waal in beweging een symposium in De Rosmolen in Beneden-Leeuwen. De stichting heeft als doel om te zorgen dat Maas en Waal in 2022 de gezondste regio is van Nederland.

Tijdens dit symposium kunnen inwoners, ondernemers, verenigingen, organisaties en gemeenten gezamenlijk nadenken over hoe het Land van Maas en Waal de gezondste regio zal worden. Dagvoorzitter is Dr. Leon de Jonge van Wageningen University & Research.

Het programma gaat van start met de burgemeesters van Druten en West Maas en Waal, Luciƫn van Riswijk en Vincent van Neerbos. Daarna volgt een presentatie van Prof. Dr. Maria Hopman van de Radboud Universiteit. Zij zal de aanwezigen meenemen in haar wereld van wetenschappelijk onderzoek en de invloed van bewegen op onze gezondheid.

Deelsessies

Aansluitend gaan alle deelnemers onder professionele begeleiding, met bijdragen van inspirerende ervaringsdeskundigen, in afzonderlijke deelsessies dieper in op de vragen: Hoe geef je een gezondere levensstijl met gezonde voeding en voldoende beweging vorm? Wat kan ik concreet zelf doen? Hoe pak ik dat aan en met wie?

Marktplaats

Tijdens het symposium is er ook een marktplaats, waar bezoekers kennis kunnen maken met de producten en kennis van verschillende bedrijven en organisaties die zich bezig houden met voeding en/of bewegen. Hier vindt men inspiratie voor een nieuw, gezonder levenspatroon.

Het symposium wordt gehouden op woensdag 30 mei in De Rosmolen in Beneden-Leeuwen en duurt van 14.30 tot 18.30 uur. Het symposium is gratis toegankelijk. Aanmelden is verplicht en kan via: www.maasenwaalinbeweging.nl. Hier staat ook meer informatie over de stichting en het symposium.