Freek van Wamel.
Freek van Wamel. Foto: Van Wamel BV

Freek van Wamel zwaait af

BOVEN-LEEUWEN - Freek van Wamel nam afgelopen week definitief afscheid van Van Wamel B.V., het familiebedrijf waar hij bijna 40 jaar zijn ziel en zaligheid in heeft gestoken. Onder leiding van Freek groeide Van Wamel wereldwijd uit tot een gerenommeerde speler op het gebied van cirkelmaaiers, klepelmaaiers en sorteermachines voor de fruitteelt. Een jaar geleden werd de onderneming verkocht, maar Freek is tot vorige week aangebleven als directeur.


Freek staat bekend als een sociaal bewogen en maatschappelijk betrokken persoon. Voor talloze activiteiten en evenementen was Van Wamel een trouwe sponsor. Ook was Freek zeer betrokken bij de medewerkers. Eind vorig jaar werd hij uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar Maas en Waal 2017.

Donderdag 26 april werd het afscheid gevierd met familie, personeel en relaties. Bij het Toverbaltheater was er een lunch met buitenlandse gasten, met wie Freek ruim dertig jaar heeft samengewerkt. Aansluitend volgde een drukbezochte afscheidsreceptie. De dag werd, samen met het personeel, afgesloten met een feestavond. Een werknemer zorgde deze dag voor een bijzonder en emotioneel moment. Hij hield een toespraak met een goochelact, gericht op het verbinden (relatie), waarbij een touw werd 'doorgeknipt', maar ook weer opnieuw werd verbonden, om de relatie met de werknemers te verankeren.
De relatie met de werknemers is bij Van Wamel 'perfect' te noemen, getuige ook het feit dat alle medewerkers die met pensioen gaan een naambordje krijgen, die in de fabriek komt te hangen. Binnenkort wordt hier de 'Freek van Wamelweg' aan toegevoegd. William Oomen neemt de functie van Van Wamel binnen het bedrijf over .