Ook de Wijchense Molen is geopend tijdens Open Maas en Waal.
Ook de Wijchense Molen is geopend tijdens Open Maas en Waal. Foto: Monica Praat

Open Maas en Waal: Op naar de 100!

MAAS EN WAAL - Hoe moeten bezoekers nog een keuze maken uit alle deelnemende organisaties van Open Maas en Waal? Een goede vraag, want met bijna 100 deelnemers is het nu echt zeker dat de bezoekers keuzes zullen moeten maken. Is dat erg? Nee hoor. Volgend jaar is er immers weer een Open Maas en Waal.


Het is namelijk de bedoeling dat Open Maas en Waal een jaarlijks terugkerend evenement wordt. Iedereen kan aan het evenement meedoen. Bedrijven, gemeenten en verenigingen zetten de deuren open voor publiek, op dit moment al bijna 100 dus. Een uitgelezen moment om Maas en Waal op de kaart te zetten. Op www.openmaasenwaal.nl is onder 'deelnemende organisaties' een plattegrond te zien van het land van Maas en Waal. Men kan per plaats bekijken welke organisaties in die plaats mee doen. Wie dan op één van die organisaties klikt, ziet exact wat deze organisatie voor bezoekers in petto heeft.

Er doen veel verschillende organisaties mee. Er zijn agrarische bedrijven, bedrijven in de metaal en metaalnijverheid, horecabedrijven, musea, historische stichtingen, kerken, diverse kunstenaars, fotografen, culturele instellingen, een radiozender, een verfproducent, een gemeente, een evenementenlocatie, een schildersbedrijf, een manege, een verkeersschool, een theater, logistieke bedrijven en ga zo maar door. Wie het leuk vindt om de deelnemers per fiets te verkennen, kan op de website ook een prachtige fietsroute vinden. Kijk onder de tab 'downloads' en laad de route meteen in uw navigatie.

Special

In de Maas&Waler van 30 mei komt er een special over Open Maas en Waal met meer informatie over de deelnemers. Bedrijven die willen adverteren kunnen hiervoor contact opnemen via 0487-524 414.