De kasteelfeesten zijn immens populair bij jong én oud.
De kasteelfeesten zijn immens populair bij jong én oud. Foto: Kasteelfeesten Wijchen

Kasteelfeesten Wijchen beleeft 35e editie

WIJCHEN - De Kasteelfeesten Wijchen zijn volgens velen het leukste evenement van het jaar. De 35e editie vindt plaats van woensdag 9 tot en met zaterdag 12 mei en belooft een feestelijke te worden. De organisatie heeft een scala aan populaire artiesten geregeld. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Woensdagavond 9 mei starten de feesten met Dance @ the Castle, een jeugdavond met optredens van bekende dj's en dance-artiesten, zoals Jebroer, Bizzey, Aziz Wrijving, Outsiders en de Wijchense dj's Mark en LAVA. MC May zorgt dat de sfeer erin blijft.

Op donderdagmiddag kunnen dansliefhebbers genieten van een paar swingende uurtjes met Impulse Dance Studio. De dag wordt afgesloten met de populaire Foute Party, met medewerking van Jody Bernal, Party Animals en Qmusic the Party inclusief het Foute Uur.

Uitgebreide line-up

Vrijdagmiddag komen voormalig BZN-leden Jan Keizer en Anny Schilder zingen tijdens de jaarlijkse seniorenmiddag. Ook het Huttenkamporkest brengt deze middag zijn mooiste repertoire ten gehore. De Hollandse Avond op de vrijdag wordt ouderwets gezellig met een uitgebreide line-up: Tino Martin, John West, Grad Damen, John de Bever, Ronn A'dam en de Radio NL drive-in-show.

Saturday Night Live

Op zaterdagochtend wordt een kinderochtend georganiseerd door Kinderopvang De Eerste Stap en Yoast. Kinderen kunnen er terecht voor een optreden van, en ontmoeting met, Buurman en Buurman. Op zaterdagavond worden de Kasteelfeesten afgesloten met het thema Saturday Night Live. Nielson, Xander de Buisonjé en Wolter Kroes (allen met live-band), coverband SESSION Live en dj Ronnie zorgen voor een fantastische slotavond.

Lokale betrokkenheid

'Zonder onze vrijwilligers en sponsoren zouden er geen Kasteelfeesten zijn', laat het bestuur van Kasteelfeesten Wijchen weten. 'Wij waarderen onze vrijwilligers en onze sponsoren enorm. Goed om te zien dat er zoveel lokale betrokkenheid is bij de feesten.'

Tickets voor de Wijchense Kasteelfeesten zijn te bestellen via www.kfwijchen.nl en te koop bij HEMA in Wijchen en de Wijchense restaurants Thuis bij Fien en Zaal 4. Op social media zijn diverse leuke winacties.