De vrijwilligers van De Zeven Morgen in 2017.
De vrijwilligers van De Zeven Morgen in 2017. Foto: Henk van Coolwijk

Zwembad 'De Zeven Morgen' bestaat vijftig jaar

DREUMEL - Een jubileum voor openluchtzwembad 'De Zeven Morgen'. Het zwembad bestaat vijftig jaar en het belooft een feestelijk zwemseizoen te worden.


Even terug in de tijd. De historie van het zwembad kenmerkt zich door saamhorigheid. Vijftig jaar geleden is het zwembad mede ontstaan door gulle donaties van de inwoners van Dreumel. Toen het zwembad dertig jaar later met sluiting werd bedreigd, hebben diezelfde inwoners daar een stokje voor gestoken.

Vrijwilligers

En nu draait het zwembad alweer twintig jaar met hulp van meer dan honderd vrijwilligers; in de groenvoorziening, de schoonmaakploeg, aan de kassa, abonnementen, verkoper enzovoort. Best uniek, want het aantal openluchtzwembaden is de laatste jaren flink afgenomen.

Feestelijke activiteiten

Vanwege het vijftigjarig jubileum staan er dit seizoen tal van activiteiten op het programma, zoals een feestelijke opening met ballonnenwedstrijd op 29 april. Vervolgens is er eind mei de Zwemdriedaagse en op 29, 30 juni en 1 juli een feestweekend met onder andere een tentoonstelling, een film over vijftig jaar zwembad, de onthulling van een mozaïekwedstrijd samen met de basisschool, een wedstrijd van de voormalige waterpolovereniging, een brunch voor de vrijwilligers én gratis entree.
Een zeskamp staat op 19 augustus gepland en de viervoeters mogen samen met hun baasjes eind augustus het seizoen afsluiten.

Kijk voor meer informatie op www.zwembaddreumel.nl.