Unitas'28 wint met 4-0 tegen DVSG

WAMEL – Het eerste elftal van Unitas'28 heeft hun blazoen weer opgepoetst door de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter DVSG met 4-0 te winnen. Dat was nodig ook, na enkele mindere wedstrijden.

Door Sjaak Janssen

Onder een fraai lentezonnetje was de ploeg van trainer Frans van Deinsen veelal de bovenliggende partij tegen de Groesbeekse gasten. Unitas'28 kreeg dan ook al spoedig volop kansen om op voorsprong te komen. Toch duurde het nog wel even alvorens er gescoord werd. Uiteindelijk was het Shahin Roshanaie die de bal na fraai voorbereidend werk van de goed op dreef zijnde Stijn van Stippent binnen schoot. Dirk-Jan van Verseveld had geen geluk toen zijn inzet op de doelpaal uiteen spatte. Er waren vervolgens nog wel enkele kansen, van onder meer de actieve Zabi Ghaili, maar gescoord werd er de eerst helft niet meer.

Weinig kansen

In de tweede helft kwam Cas van Hal in het veld voor de lichtgeblesseerde Jesse van Verseveld en ging de wedstrijd verder met de thuisclub als bovenliggende ploeg. DVSG kreeg eigenlijk de hele wedstrijd weinig kansen en Unitas'28 doelman Niels van Os had een rustige middag. Rond de 55ste minuut werkte Luuk Walraven de bal achter de Groesbeekse doelman, na opnieuw een voorzet van Stijn van Stippent.

Slotfase

In de slotfase zorgde de snelle Chiem Heijmen en de goed spelende Stef Hendrikx voor nog meer aanvallen. Zo kon het gebeuren dat zowel Dirk-Jan van Verseveld de 3-0 als invaller Reinhoud van Ingen de 4-0 binnen prikte, een uitslag die nog slechts een schamele afspiegeling was gezien het verloop van deze sportieve wedstrijd.

Winstkansen

Komende zondag 29 april gaat Unitas'28 op bezoek bij dezelfde tegenstander in Groesbeek. De aftrap op Sportpark De Horst is om 14.30 uur, met opnieuw weer winstkansen.